Στρατηγός Κωσταράκος για «Μoskva»: Τίποτα το μαγικό, απλά τους έπιασαν στον ύπνο

 


Αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η Ουκρανική επίθεση στο Καταδρομικό «Μoskva» που επέφερε καίριο πλήγμα στο ηθικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα δημιούργησε για άλλη μία φορά ερωτηματικά για τη μαχητική ικανότητα του στρατού της Μόσχας.

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός ε.α. Μιχάλης Κωσταράκος δίνει τη δική του εξήγηση για το περιστατικό επικεντρώνοντας στη σημασία της εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού.

Η ανάρτηση του στρατηγού έχει ως εξής:

«Μην αναρωτιέστε τι έγινε στο Καταδρομικό «Μοσκβά» και βλήθηκε από αντιπλοιικούς ουκρανικούς πυραύλους με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές βλάβες. (Να βυθισθεί)

Τίποτα μαγικό. Το ίδιο που έγινε με το Βρετανικό Καταδρομικό «Σεφιλντ» στα Φώκλαντς, το ίδιο και με κάποια (πολύ λίγα) αμερικανικά πλοία στον Περσικό Κόλπο.

Ενας ελλειπώς εκπαιδευμένος, αναποφάσιστος και ενδεχομένως αργός στη σκέψη και στις αντιδράσεις Αξκός Τακτικού Ελέγχου ή Αξκός Επιχειρήσεων( ή όπως αλλιώς λέγεται στο Ρωσικό Ναυτικό) ή ο ίδιος ο Κυβερνήτης αν ήταν παρών, ο οποίος αποτελεί και το μυαλό που αποφασίζει πίσω από όλα αυτά τα οπλικά συστήματα, νικήθηκε από κάποιους τολμηρούς Ουκρανούς που σχεδίασαν και εξετέλεσαν την προσβολή.

Τα σκάφη αυτά είναι πανίσχυρα και συνήθως προστατεύονται από υψηλότατης τεχνολογίας οπλικά συστήματα. Πραγματικά φρούρια.

Όπως και στις μάχες, ο ασθενέστερος κρίκος του εκπληκτικού αυτού προστατευτικού συστήματος είναι ένα ανθρώπινο μυαλό, το μυαλό η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας του Αξκού που τα διοικεί και έχει δικαίωμα να τα διατάσσει να βάλουν.

Και αυτό το μυαλό συνήθως στοχεύει ο αντίπαλος. Και κάποιες φορές το νικάει.

Γι αυτό απαιτείται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο εκπαίδευσης (κατ αρχήν για το επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο) και ανάπτυξη πρωτοβουλίας στο ανώτατο επίπεδο, για όλους τους αξιωματικούς μας».

.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου