Η ExxonMobil “κατεβαίνει” στην Κύπρο, οι Αμερικάνοι απέναντι στους Τούρκους στη Συρία: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Aναστασιάδης είχε συνάντηση με ανώτερα στελέχη της ExxonMobil, στη Νέα Υορκη, τον Σεπτέμβριο. Φωτογραφία ΓΤΠ via ΚΥΠΕ


 Η Κυπριακή Δημοκρατία, εδώ και εβδομάδες, έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση επιβεβαιωτικών γεωτρήσεων από την Exxon Mobil και την εταιρεία πετρελαίου του Κατάρ, το οποίο στην περίπτωση της Κύπρου τα βλέπει όλα με τον φακό του επιχειρηματία και του επανδυτή. Αν και διατηρεί στενή σχέση με την κατοχική Τουρκία.

Οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Και αυτή η είδηση από μόνη της είναι εξαιρετική, αν και οι ελίτ στην Αθήνα και τη Λευκωσία θα ήθελαν η Κύπρος να μην …ενοχλεί τον Ταγίπ Ερντογάν!

  • Για το θέμα αυτό, αλλά και για άλλα, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.

Σημείωσε σχετικά:

Αλλά είναι εντυπωσιακή η πληροφορία ότι η επίσημη Ουάσιγκτον στηρίζει απόλυτα αυτή τη δραστηριότητα του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού. Οπότε -και με βάση την προηγούμενη εμπειρία, με τις αρχικές γεωτρήσεις, δεν αναμένονται προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Αντίθετα θα έλεγα. Δεν θα τολμήσει. Δεν το έπραξε την προηγούμενη φορά. Δεν θα το επιχειρήσει και τώρα.

Την ίδια στιγμή, έχει μεγάλη σημασία ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο άδειασε κυριολεκτικά τους Τούρκους για το θέμα των Κούρδων της Συρίας. Είναι συνεργάτες μας, είπε ο εκπρόσωπος, και θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία. Επιτέλους οι Αμερικανοί αποφασίζουν να τιμήσουν τους συμμάχους τους και να μην τους “προδώσουν”, όπως συνέβη στο Αφγανιστάν. Τόνισε ο Τζον Κίρμπι:

“Η θέση μας σε σχέση με τη συνεργασία μας με τις δυνάμεις των SDF δεν έχει αλλάξει, ούτε η αποστολή μας στη Συρία, η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά στην απειλή του ISIS. Αυτή η απειλή παραμένει. Αυτές οι αποστολές συνεχίζονται. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται”, είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Κατά τα άλλα: Η Τουρκία έχει δημιουργήσει βιομηχανία αποστολής επιστολών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και οι επιστολές αυτές μονίμως ασκούν απαράδεκτη κριτική στην Ελλάδα και στην Κύπρο με απίστευτα fake news.

Η τελευταία κίνηση της Τουρκίας αφορά μία επιστολή του παράνομου δήθεν αντιπροσώπου του ψευδοκράτους των κατεχομένων, την οποία προώθησε ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος, ο γνωστός Σινιρίογλου, ο οποίος έστησε μηχανισμό ανθελληνικής προπαγάνδας στον Διεθνή Οργανισμό.

Το πρώτο μεγάλο ψέμα είναι ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει κατοχή. Και ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι η βόρεια Κύπρος είναι κατεχόμενη περιοχή και ότι η κατοχή διατηρείται λόγω των τουρκικών στρατευμάτων και μόνο.

Καταγράφεται ο ισχυρισμός ότι οι Ελληνες είναι αυτοί που δήθεν λεηλατούν τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία των Τουρκοκυπρίων. Ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι οι κατοχικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει τις εκκλησιές και τον ελληνικό πολιτισμό στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού.

Πρόκειται για μία εμπρηστική επιστολή που θα απαντηθεί από τη Λευκωσία η οποία θα παρουσιάσει στοιχεία και αποδείξεις.

Το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία ισχυρίζονται ότι η Αθήνα και η Λευκωσία παραποιούν τα γεγονότα στην Κύπρο και διαμαρτύρονται επειδή δεν δίνεται το δικαίωμα στο ψευδοκράτος να εκπροσωπείται στα διεθνή φόρα με αποτέλεσμα να επικρατεί δήθεν η ελληνική και η κυπριακή προπαγάνδα. Το κατοχικό καθεστώς δεν εκπροσωπείται επειδή είναι παράνομο, άρα και ανύπαρκτο.

Η Τουρκία και το ψευδοκράτος παρουσιάζουν την εισβολή στην Αμμόχωστο, ως μία ανθρωπιστική πράξη που θα προσφέρει οικονομικά οφέλη τόσο στους Τουρκοκύπριους όσο και στους Ελληνοκύπριους το οποίο είναι ψέμα.

Ισχυρίζονται ότι θα δημιουργηθεί μια μοναδική περιοχή όπου οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι, καθώς και άλλοι ξένοι υπήκοοι, μπορούν να συνεργαστούν για αμοιβαίο όφελος.

Και υποστηρίζουν ότι η δημιουργία ενός τέτοιου παραδείγματος σχέσης συνεργασίας θα συμβάλει επίσης στις προσπάθειες που στοχεύουν στην εξεύρεση μιας ελεύθερα διαπραγματευόμενης και αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας στην Κύπρο.

Ως γνωστό οι συνομιλίες έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο επειδή η Τουρκία απαιτεί διευθέτηση δύο κρατών.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του OPEN και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου