Το δώρο του Μπαχτσελί στον Ερντογάν: Θράκη και ψευδοκράτος ανήκουν στον "τουρκικό" [φανταστικό] κόσμο

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων και πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και η προκλητικότητα δεν μπορούσε να λείπει.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, όπου συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πορεία της συνεργασίας τους. Ο ακροδεξιός, εθνικιστής Μπαχτσελί, έκανε δώρο στον ισλαμιστή πρόεδρο έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζεται ο τουρκόφωνος κόσμος.
Στην αγγλική γλώσσα ο όρος Turkish, που σημαίνει αυτόν με την τουρκική εθνικότητα, μεταφράζεται στα τουρκικά ως Türk. Όμως όπως και στα ελληνικά, έτσι και στα τούρκικα δεν υπάρχει σχετικός όρος για να δηλώνεται ο αγγλικός όρος Turkic, ο οποίος χαρακτηρίζει ανθρώπους που έλκουν (ή θέλουν να έλκουν) την καταγωγή τους από τα τουρκόφωνα φύλλα που μετανάστευσαν από τις μογγολικές στέπες προς τη Δύση.
Έτσι, ο χάρτης, αν και απεικονίζει τουρκόφωνους πληθυσμούς, καθώς έχει χρωματισμένες περιοχές της Ρωσία, της Κίνας, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, αλλά και το ψευδοκράτος και τη Θράκη, είναι χαρακτηριστικός της εμβέλειας της τουρκικής προπαγάνδας.
Χρησιμοποιώντας τη διτότητα της λέξης "Τούρκος-Türk" το ακροδεξιό, ισλαμιστικό δίδυμο προσπαθεί να δείξει τη σχέση που έχουν όλοι οι τουρκόφωνοι άνθρωποι του πλανήτη, με τη "μητέρα" Τουρκία.
Αυτό βέβαια αποτελεί συνέχεια της κίνησης προ πέντε ημερών του Τούρκου προέδρου, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία ελπίζει να δει τα κατεχόμενα της Κύπρου μεταξύ των μελών του Συμβουλίου των Τουρκόφωνων Χωρών.
"Έχω εμπιστοσύνη στην πολύτιμη υποστήριξή σας για την χαλάρωση της απομόνωσης και του εμπάργκο κατά των Τουρκοκυπρίων, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Τουρκόφωνου Κόσμου [χρησιμοποιείται ο όρος turkic]", είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους ηγέτες των τουρκόφωνων χωρών κατά τη διάρκεια της όγδοης συνόδου κορυφής του Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη στις 12 Νοεμβρίου.

Πέτρος Κράνιας capital.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου