Τακλαμακάν: Οι Κινέζοι κάνουν «σκοποβολή» πάνω σε τεράστιες μακέτες αμερικανικών αεροπλανοφόρων



 Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις κατασκεύασαν μακέτες σε σχήμα αεροπλανοφόρου του Ναυτικού των ΗΠΑ και άλλων πολεμικών πλοίων, τα οποία χρησιμοποιούν ως εκπαιδευτικούς στόχους, στην Σιντζιάνγκ, όπως φανέρωσαν δορυφορικές φωτογραφίες.

Αυτές οι μακέτες αποτελούν μία προσπάθεια της Κίνας να αναπτύξει ικανότητες προσβολής κατά των αμερικανικών αεροπλανοφόρων και καταδεικνύουν ότι οι Κινέζοι ετοιμάζονται για μία ευθεία πολεμική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ για την Ταϊβάν.

Οι φωτογραφίες αποκάλυψαν τις, σε πραγματικό μέγεθος, μακέτες ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου στο σχήμα της κλάσης Ford και δυο αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke, σε πεδίο βολής που βρίσκεται στην έρημο Τακλαμακάν η οποία έχει ανακηρυχθεί από το Πεκίνο ως απαγορευμένη περιοχή καθώς χρησιμοποιείται ευρέως από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις και διεξάγονται πολλά κινεζικά απόρρητα προγράμματα.

Η Κίνα διαθέτει το μεγαλύτερο, σε απόλυτους αριθμούς, Ναυτικό σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ακόμα δεν μπορεί να προβάλει ισχύ μακριά από τις ακτές της ακριβώς όπως και το ρωσικό.

Όμως κοντά στις ακτές της όπως και η Ρωσία, είναι πανίσχυρη και η ισχύς της μεγαλώνει δυσανάλογα ακόμα και για τους Αμερικανούς.

 Οι ΗΠΑ είναι σε θέση να επιτύχουν πλήρη θαλάσσια και εναέρια κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Ειρηνικού, αλλά η Κίνα αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους, που μπορούν να πλήξουν κινούμενους στόχους.

Στην πραγματικότητα η αμερικανική ισχύ όσο πλησιάζουν τα αμερικανικά πλοία προς τις κινεζικές ακτές (ή αντιστοίχως τις ρωσικές) μειώνεται κατά πολύ.

Πάντως, στόχος των Κινέζων είναι να επιτύχουν την προβολή ισχύος και μακριά από την επικράτειά τους για αυτό σχεδιάζουν τη δημιουργία οκτώ ομάδων μάχης, με παρουσία οκτώ αεροπλανοφόρων μέχρι το 2030.

Οι Κινέζοι σε σχέση με τους Ρώσους αλλά και τους Αμερικανούς διαθέτουν το απεριόριστο εργατικό δυναμικό για να προχωρήσουν στην κατασκευή μεγάλων μονάδων επιφανείας και αεροπλανοφόρων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 https://www.defencenet.gr/

Αναρτήθηκε στην  Efenpress από τον Μιχάλη Τσολάκη


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου