Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ προειδοποιεί την Ρωσία να μην επιχειρήσει «επιθετική ενέργεια» κατά της Ουκρανίας

 


 Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση προς την Ρωσία για κάθε νέα «επιθετική ενέργεια» στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου «σημαντικές και ασυνήθιστες» κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων έχουν διαπιστωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

«Οποιαδήποτε νέα πρόκληση ή επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ρωσίας θα ήταν πολύ ανησυχητική. Καλούμε την Ρωσία να επιδείξει διαφάνεια ως προς τις στρατιωτικές ενέργειες», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Γαλλία έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους τις τελευταίες ημέρες για την ανάπτυξη ρωσική στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία. Και η Γερμανία κάλεσε την Μόσχα να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση».

«Πρέπει να εμποδίσουμε μία στρατιωτική κλιμάκωση», δήλωσε στο Βερολίνο εκπρόσωπος το υπουργείου Εξωτερικών καλώντας την Ρωσία να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση» και «να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Αυτό που διαπιστώνουμε κατά μήκος των συνόρων δεν είναι απλώς μία ενίσχυση της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων, διότι η Ρωσία ανέπτυξε ήδη μία στρατιωτική αρμάδα στα σύνορά μας από την άνοιξη και έκτοτε δεν την έχει αποσύρει», δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η επιδείνωση της κατάστασης στην οποία η Ρωσία δείχνει ότι μπορεί γρήγορα να κινητοποιήσει ήδη συγκεντρωμένα στρατεύματα και εξοπλισμούς και ότι όλες οι επιλογές, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών επιλογών, βρίσκονται στο τραπέζι της ρωσικής ηγεσίας», πρόσθεσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η Ατλαντική Συμμαχία παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά, είπε ο Στόλτενμπεργκ επαναλαμβάνοντας ότι οι σύμμαχοι θεωρούν «παράνομη» την προσάρτηση της Κριμαίας. Ολα τα μέλη του ΝΑΤΟ «καταδικάζουν με μία φωνή την συμπεριφορά της Ρωσίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Εδώ και περισσότερο από επτά χρόνια, το Κίεβο βρίσκεται σε πόλεμο με τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

https://www.militaire.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου