Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μετά το Ακούγιου θα φτιάξουμε άλλους δύο πυρηνικούς σταθμούς»

Κάποιες "λεπτομέρειες"  ξεχνά ό κ. Ερντογάν.Ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Ισραήλ, ούτε η Αίγυπτος, ούτε  και... άλλες δυνάμεις, θα  επιτρέψουν στη Τουρκία  να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
ΑΛΕΞ
 

Μεγαλώνει η μελλοντική πυρηνική απειλή για την Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε σε ομιλία του ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, θα αρχίσει η κατασκευή δύο ακόμα πυρηνικών σταθμών σε άλλες τοποθεσίες στην τουρκική επικράτεια.

Η δυνατότητα απόκτησης πυρηνικών όπλων για την Τουρκία καθίσταται πλέον πραγματικότητα ενώ θα επιτύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ενεργειακή της ανεξαρτησία αφού θα καλύπτει τις ανάγκες της σε ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγονται από τους πυρηνικούς σταθμούς.

Στην Ελλάδα αντίθετα η ελληνική κυβέρνηση κλείνει τις μονάδες λιγνίτη και καθιστά την χώρα πλήρως εξαρτώμενη από εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος.

Μεταξύ άλλων  προανήγγειλε την απόκτηση τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου.

Όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα είπε:

1) Μετά από το Ακουγιού, ταχύτατα θα αρχίσουμε τις ετοιμασίες για δεύτερο και  ακόμη και για τρίτο πυρηνικό  σταθμό μας. Όσο και αν ασκούν κριτική,  αυτοί που  στο όνομα του περιβάλλοντος  καίνε και καταστρέφουν στους δρόμους, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αποδώσουμε στην χώρα μας την πυρηνική ενέργεια

2) ¨Για τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές μας έρευνες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα τι κάναμε ; Τις αυξήσαμε 6 και 7 φορές περισσότερο.

(Απεύθυνεται στην αντιπολίτευση)
Είτε θέλετε είτε δεν θέλετε, θα αυξήσουμε και τα πλοία των γεωτρήσεων, θα αυξήσουμε και τα σεισμογραφικά πλοία, θα βρούμε τι υπάρχει και τι όχι σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα και θα το εξορύξουμε¨

Έως το 2023 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακούγιου της Τουρκίας.

Η περιοχή βρίσκεται μόλις 64 χιλιόμετρα από τις βόρειες ακτές της Κύπρου. Η απόφαση για ανέγερση εργοστασίου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο πυρηνικούς σταθμούς θα κατασκευαστούν στην Μερσίνη και στην Ανατολική Θράκη δηλαδή έξω από την «πόρτα» της Ελλάδας.

Φυσικά οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για την ενεργειακή τους αυτάρκεια, αλλά και να καταστούν πυρηνική δύναμη αφού γνωρίουν πολύ καλά ότι για να καταστούν υπερδύναμη όπως φαντάζονται τους εαυτούς τους, θα πρέπει να μπουν στο μικρό αυτό κλαμπ. Η εξουσία Ζωής και Θανάτου είναι η πραγματική δύναμη καθώς με τον εκβιασμό της βιολογικής εξόντωσης των αντιπάλων κερδίζεις και οικονομικά ανταλλάγματα.

https://www.defencenet.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου