Αλβανία: Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αγοράζει 5 περιπολικά σκάφη από ...Τουρκία!



 Από Τουρκική εταιρεία η Αλβανία θα αγοράσει με ευρωπαϊκά κονδύλια περιπολικά σκάφη για επιτήρηση ακτών. Πρόκειται, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα για πέντε σκάφη, που θα χρησιμοποιηθούν από την αστυνομία της Αλβανίας για την ασφάλεια των ακτών στο πλαίσιο προγράμματος για την «Αποτελεσματική Διαχείριση των Πράσινων και Μπλε Συνόρων της Ευρώπης», έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, το έργο ανέλαβε έπειτα από διαγωνισμό ή τουρκική εταιρεία Gözüyılmaz Mühendislik με έδρα τη Σμύρνη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1996 και παράγει σκάφη για την αμυντική βιομηχανία, με πελάτες στο εσωτερικό όπως η Τουρκική Ακτοφυλακή, αλλά εξαγωγές, όπως στις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας, ενώ προσφάτως εξασφάλισε συμφωνία με τη Νιγηρία.

Ήδη, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ξεκίνησε το έργο για την παραγγελία της Αλβανίας, με την κατασκευή ενός σκάφους από αλουμίνιο, μήκους 15 μέτρων και ενός από φάιβεργκλας μήκους 10 μέτρων. Τα περιπολικά σκάφη για την Αλβανία αναμένεται να παραδοθούν στο Αλβανικό Υπουργείο Εσωτερικών από το επόμενο έτος.

Η εταιρεία Gözüyılmaz Mühendislik μέσω του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντής του Ναυπηγείου Σμύρνης, Özgür Inam, δήλωσε στο Anadolu ότι εξάγουν σκάφη στο εξωτερικό με την επωνυμία Izmir Shipyard, για εμπορική χρήση και για την αμυντική βιομηχανία. Αναφερόμενος στον διαγωνισμό που κέρδισε η τουρκική εταιρεία για την Αλβανία, είπε ότι η εταιρεία κατέθεσε πολύ ανταγωνιστική πρόταση και κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ ευρωπαϊκών εταιρειών.

Τα περιπολικά σκάφη για την Αλβανία, κόστους 3 εκατ. ευρώ, θα συγκροτήσουν τον πρώτο στολίσκο της αλβανικής αστυνομίας και θα είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιούν οι τουρκικές αρχές σε Σμύρνη, Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη.

Η ίδια εταιρεία παράγει αυτόνομα και μη επανδρωμένα σκάφη σε συνεργασία με την τουρκική Aselsan. «Κατασκευάζουμε επίσης για τη Roketsan», είπε και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι και στη θάλασσα θα έχουμε την επιτυχία όπως είχαμε και στα μη επανδρωμένα οχήματα για την αεροπορία».

https://www.militaire.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου