Η Τουρκία διαπραγματεύεται την αγορά 50 μαχητικών αεροσκαφών SU-25 από τη Γεωργία!-Στόχος η Ελλάδα



 Η Άγκυρα πλευρίζει την Τιφλίδα για απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών στην περίπτωση που δεν τα βρεί με ΗΠΑ και Ρωσία

Κεραυνός εν αιθρία, από  έγκριτο ρωσικό site το οποίο διατηρεί υψηλές προσβάσεις στο ΥΠΑΜ της χώρας του, το οποίο σε άρθρο του αναφέρει ότι υφίστανται διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Γεωργίας για την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών.


"Η Τουρκία θα αποκτήσει 50 επιθετικά αεροσκάφη Su-25 αντί για αμερικανικά F-16''Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει:

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να  εξοπλιστεί με 50 μαχητικά αεροσκάφη Su-25, ωστόσο,  δεν γίνεται λόγος για συμφωνία με τη Ρωσία , καθώς η Άγκυρα σκοπεύει να αγοράσει  μαχητικά αεροσκάφη  από τη Γεωργία και αυτό μπορεί δείχνει σοβαρές προθέσεις της Τουρκίας να εμπλακεί σε ένοπλη σύγκρουση μεγάλης κλίμακας με μια από τις γειτονικές χώρες, σύμφωνα με μια σειρά υποθέσεων, μιλάμε για Ελλάδα, Συρία, Αρμενία ή Ιράν.

Μέχρι τώρα, η ανάγκη χρήσης μαχητικών αεροσκαφών στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει προκύψει, ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία υποκαθιστά με καλή αποτελεσματικότητα  τη χρήση  μαχητικών αεροσκαφών της στο πεδίο της μάχης με τα οπλισμένα drone της. 

Η αγορά μεγάλου αριθμού μαχητικών  αεροσκαφών  μπορεί να υποδηλώνει το γεγονός ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας συγκρούσεις με ένα άγνωστο αντίπαλο και είναι πολύ απίθανο να μιλάμε για τους Κούρδους.

Στην Άγκυρα και την Τιφλίδα, δεν σχολιάζουν επίσημα την αγορά επιθετικών αεροσκαφών Su-25 από τη Γεωργία, ωστόσο, οι ειδικοί δεν αποκλείουν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών να  ξεκίνησαν με φόντο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να πουλήσουν το F. -35 και F-16 στην Τουρκία, ενώ  με δεδομένη την αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η πιθανότητα πώλησης μαχητικών Su-35 και Su-57 στην Άγκυρα είναι επίσης πολύ μικρή."

Αρχίζοντας από  το τέλος των παραπάνω διαπιστώνουμε τα εξής:

1. Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να πουλήσει Su-35 και Su-57 στην Τουρκία, με δεδομένη την αντιπαράθεση των δύο χωρών στα μέτωπα της  Ουκρανία και  της Συρίας, στα οποία για το μεν πρώτο υπάρχει σοβαρότατη αναζωπύρωση χάρη στην ενεργή συμμετοχή των τουρκικών UAV Bayraktar, στο δε δεύτερο ο Ερντογάν μεταφέρει διαρκώς ενισχύσεις απειλώντας με ανάληψη ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης κατά των δυνάμεων του Άσσαντ  και των Κούρδων του YPG.

2. Η Μόσχα διαβλέπει  επικείμενο ναυάγιο στις συζητήσεις Μπάϊντεν-Ερντογάν στο θέμα της απόκτησης των 40 F-16 Block 70  και 40 κίτ για εκσυγχρονισμό ισάριθμων F-16 από την Τουρκία. Εφόσον αυτό συμβεί, πράγμα πάρα πολύ πιθανό,  τότε η Τουρκία θα είναι αποκλεισμένη αναφορικά με την απόκτηση  νέων μαχητικών αεροσκαφών τόσο από τις ΗΠΑ  όσο και από τη Ρωσία. 

3. Το πολύ αξιοσημείωτο του συγκεκριμένου άρθρου, είναι ότι διαβλέπει πίσω από τις διαπραγματεύσεις που φέρεται ότι κάνει η Τουρκία με τη Γεωργία για την απόκτηση 50 μαχητικών Su-25 ως λόγο, την  πρόθεση της Άγκυρας να εμπλακεί σε ένοπλη σύγκρουση μεγάλης κλίμακας με μια από τις γειτονικές χώρες, σύμφωνα με μια σειρά υποθέσεων, μιλώντας  για Ελλάδα, Συρία, Αρμενία ή Ιράν.

Εδώ κατονομάζεται ρηματικά και μάλιστα πρώτη η Ελλάδα ως χώρα στην οποία προτίθεται να επιτεθεί η Τουρκία. 

https://www.pentapostagma.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου