ΕΚΤΑΚΤΟ - Πυρηνική κρίση στο Ιράν: Η Τεχεράνη θα εμπλουτίσει το ουράνιο στο 20%, λέει ο ΟΗΕ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΣΤΗΝ Μ. Ανατολή

 


Επιμέλεια: Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Πολύ σύντομα ο Περσικός Κόλπος ανάβει...
Οι εξελίξεις τρέχουν.
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ στην  Μ. Ανατολή;

" Το Ιράν σκοπεύει να αρχίσει να εμπλουτίζει το ουράνιο με 20% καθαρότητα, λέει ο ατομικός παρατηρητής του ΟΗΕ - η πιο σημαντική παραβίαση μιας διεθνούς πυρηνικής συμφωνίας μέχρι στιγμής.

Αυτό παραμένει μικρότερο από το 90% που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας. Ωστόσο, σύμφωνα με τη συμφωνία του 2015, το Ιράν έπρεπε να διατηρήσει τον εμπλουτισμό κάτω από το 4%.

Το Ιράν άρχισε να παραβιάζει τη συμφωνία αφότου ο Πρόεδρος Τραμπ αφαίρεσε τις ΗΠΑ από αυτήν και επέβαλε εκ νέου τις επιβαρυντικές κυρώσεις.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) δήλωσε ότι το Ιράν το είχε ενημερώσει για τα σχέδιά του να εμπλουτίσει με καθαρότητα έως και 20% στο εργοστάσιο εμπλουτισμού καυσίμων Fordow, μια εγκατάσταση χτισμένη βαθιά μέσα σε ένα βουνό.

Αλλά ο οργανισμός πρόσθεσε: "Η επιστολή του Ιράν προς την υπηρεσία ... δεν ανέφερε πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η δραστηριότητα εμπλουτισμού".

Το Ιράν παραβίασε το όριο καθαρότητας 3,67% που επιβλήθηκε από την πυρηνική συμφωνία το 2019, αλλά το επίπεδο εμπλουτισμού παρέμεινε σταθερό έως και 4,5% από τότε.

Ωστόσο, η αύξηση στο 20% επιβλήθηκε σε νόμο που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο του Ιράν τον περασμένο μήνα ως απάντηση στη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα της χώρας, Mohsen Fakhrizadeh .¨

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://ift.tt/2MpsWn4


ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΑΜ ΕΛΕΓΕ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ:

"Όλα τελειώνουν στη Μέση Ανατολή"

 ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ  γράφαμε με το που άλλαξε ο χρόνος.

"Ο πρόεδρος Τραμπ διέκοψε τις διακοπές του και από το βράδυ της Πέμπτης επέστρεψε νωρίτερα στον Λευκό Οίκο, όπως αναμεταδίδει το reuters"  ΠΗΓΗ-https://ift.tt/3hy9RdQ

 "Σύμφωνα με πληροφορίες του https://ift.tt/389e6tn ο πρόεδρος Τραμπ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του μεταξύ των άλλων δηλώνει:  

 "Όλα τελειώνουν στη Μέση Ανατολή», είπε ο Τραμπ. Πρέπει να ελπίζουμε ότι συνεχίζει. Είναι τόσο εύκολο, αν ξέρετε τι κάνετε. " 

βλ. https://ift.tt/3pRaYZd

ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ;

ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ;

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ το 2021

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου