Η ελίτ του σταλινισμού έπαιξε πάλι με τα στρατιωτάκια της

23/11/2020


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν σε καμιά χώρα του κόσμου. Του ελεύθερου κόσμου, βεβαίως. Εκεί όπου λειτουργεί η κοινοβουλευτική Δημοκρατία, οι νόμοι ψηφίζονται με την Αρχή της Δεδηλωμένης και οι αποφάσεις των δικαστηρίων γίνονται σεβαστές.

Εν μέσω πανδημίας, σε όλον τον ελεύθερο κόσμο, τα μέτρα γίνονται σεβαστά και διαδηλώνουν μόνο οι αρνητές του κορωνοϊού και της μάσκας.

Υπάρχει και στις άλλες χώρες αριστερά. Σε κάποιες (Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία) βρίσκονται στην κυβέρνηση. Σε άλλες, βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Πουθενά δεν πραγματοποιήθηκε διαδήλωση ή άλλη δημόσια εκδήλωση με πρωτοβουλία πολιτικών κομμάτων που βρίσκονται στη Βουλή. Για οποιονδήποτε λόγο. Εκτός από την Ισπανία, όπου σε τέτοιες διαδηλώσεις επικεφαλής τίθεται το ακροδεξιό VOX.

Παντού ισχύουν τα μέτρα και γίνονται σεβαστά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Παντού τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν συναισθανθεί την κρισιμότητα των στιγμών. Όλοι αισθάνονται ασήκωτο στους ώμους τους το βάρος των νεκρών. Όλοι καταλαβαίνουν πως τίποτε δεν είναι όπως πριν όταν την ίδια στιγμή συνάνθρωποί μας παλεύουν διασωληνωμένοι στις εντατικές, συχνά χάνοντας τη μάχη. Όταν την ίδια ώρα γιατροί και νοσηλευτές δουλεύουν ασταμάτητα, χωρίς να παίρνουν ανάσα, με κίνδυνο της ζωής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ισπανία το Λαϊκό Κόμμα καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σάντσεθ – Ιγκλέσιας που είχε προκαλέσει το VOX. «Είμαστε σε μάχη, άνθρωποι πεθαίνουν κι’ εσείς μας κάνετε να χάνουμε χρόνο», τους είπε μέσα στη Βουλή ο αρχηγός του κόμματος Πάμπλο Κασάδο.

Κι’ ας είχε πολλούς λόγους να διαφωνεί με τη στρατηγική της κυβέρνησης. Κι’ ας γνώριζε πως πρόκειται για κυβέρνηση μειοψηφίας που μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή.

Στην Αυστρία, το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, υπερψήφισε τα μέτρα της κυβέρνησης, της οποίας επικεφαλής είναι ο καγκελάριος Κουρτς.

Στην Σουηδία, το Φιλελεύθερο Κόμμα υπερψήφισε τα μέτρα της πρασινοκόκκινης Συμμαχίας που κυβερνά, επίσης χωρίς να έχει την πλειοψηφία των εδρών.

Και μόνο εδώ, βρέθηκαν κόμματα που αποφάσισαν να πράξουν αυτό που απαγορεύεται σε όλον τον λαό, δίκην μιας ελίτ στην οποία επιτρέπονται τα πάντα, αρκεί να δηλώνουν πως ενεργούν στο όνομα του λαού.

Η επιτομή του σταλινισμού.

Η απόλυτη αμαύρωση του αγώνα κατά της χούντας και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Διότι για ποιον λόγο αγωνίστηκε ο λαός κατά της χούντας; Μα για να φύγει αυτό το φαύλο και ανελεύθερο καθεστώς και να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Προφανώς ο αγώνας δεν αποσκοπούσε στην εγκαθίδρυση του κομμουνισμού. Άλλωστε, εκείνο τον καιρό, το ΚΚΕ, καλοβολεμένο στη Μόσχα, είχε αποφανθεί πως οι φοιτητές ήταν… πράκτορες της ΚΥΠ!

Μετά έτρεξαν για να δρέψουν τις δάφνες. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Κολιγιάννης και η παρέα του καλοπερνούσαν – με συνέπεια να διασπαστεί το κόμμα εν μέσω δικτατορίας.

Τι μήνυμα έστειλαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ παρανομώντας, παραβιάζοντας δηλαδή το Σύνταγμα και τους νόμους που η Βουλή ψήφισε με την αρχή της πλειοψηφίας;

Κατά τη γνώμη μου ότι πρόκειται για κόμματα που δεν τηρούν και δεν σέβονται τους νόμους της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, διότι στον πυρήνα της ιδεολογίας τους βρίσκεται η κατάργησή της.

Ο ευρωκομμουνισμός έχει πάει περίπατο. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την δούμε όλοι κατάματα.

Ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο, διότι αυτό πρόσταζε ο νόμος.

Ο Ρήγας Φεραίος είναι αποφανθεί «οι Νόμοι νάν᾿ ο πρώτος και μόνος οδηγός».

Πουθενά δεν υπάρχει γραμμένο ότι κάποιοι θα τηρούν και θα σέβονται μόνο εκείνους τους νόμους με τους οποίους συμφωνούν. Ή μόνο τους νόμους που θα αποφασίζουν η Κομιντέρν και το Πολιτικό Γραφείο.

Όχι, δεν αγωνίστηκαν γι’ αυτό οι νέοι και οι νέες στο Πολυτεχνείο. Όχι δεν έτρεξαν γι’ αυτό οι μεγαλύτεροι να συμπαρασταθούν, να διαδηλώσουν, να μεταφέρουν εφόδια.

Αδιανόητο να ταυτίζεται η Δημοκρατία με τη χούντα. Και ανιστόρητο. Και επικίνδυνο.

Ακόμη πιο αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο την ώρα που όλοι καλούμαστε να μείνουμε στο σπίτι, να αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς, να τηρούμε πιστά τις οδηγίες.

Όποιος δεν σέβεται τους νόμους δεν είναι απλά άφρων και ιδιοτελής. Είναι επικίνδυνος. Στέλνει το μήνυμα ότι δεν σκοπεύει να σεβαστεί κανέναν νόμο, κανένα άρθρο του Συντάγματος – και επομένως ούτε τις διατάξεις που προστατεύουν το πολίτευμα, το οποίο ευχαρίστως θα κατέλυαν.

Όποιος δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή είναι κανονικός σταλινικός. Ονειρεύεται τις Δίκες της Μόσχας και τις εκκαθαρίσεις.

Σ’ αυτή την περίπτωση, θα τασσόταν με την πλευρά αυτών που πρωταγωνιστούν στις εκκαθαρίσεις.

Σιγά μην ύψωναν το ανάστημά τους σ’ εκείνο το ανελεύθερο καθεστώς.

Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι αυτοί πως στη Σοβιετική Ένωση θα τους είχαν στείλει στα ψυχιατρεία για «αναμόρφωση» και στα γκουλάγκ της Σιβηρίας να σπάνε πέτρες.

Τα αντριλίκια τους τα κάνουν σε συνθήκες Δημοκρατίας.

Όχι και πολύ αντριλίκια – αν κρίνουμε ότι χρησιμοποίησαν παραπλανητικά sms για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους. Κολπατζήδες και επαναστάτες εκ του ασφαλούς, κάποιοι έβγαλαν βόλτα το σκυλάκι τους για να… τιμήσουν το Πολυτεχνείο.

Σε όλον τον κόσμο, όποιος πολιτικός παραβιάζει τα μέτρα για τον κορωνοϊό παραιτείται ή αποπέμπεται από την κυβέρνηση και το κόμμα του.

Σοσιαλιστικά κόμματα παραίτησαν στελέχη τους επειδή η συμπεριφορά τους «δεν ήταν συμβατή με τον σοσιαλισμό».

Εδώ, είναι δυνατόν αρχηγοί κομμάτων να παραβιάζουν μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία της υγείας και της ζωής κατ’ εφαρμογή των άρθρων του Συντάγματος 2, 5 και 21.

Αρχηγοί κομμάτων παραβίασαν και το άρθρο 4, παράγραφος 1, που επιβάλλει την ισότητα ενώπιον του νόμου. Αυτοί επιτρέπεται να κάνουν ό,τι δεν επιτρέπεται σε όλους τους υπόλοιπους.

Ο Αλέξης και ο Κουτσούμπας έπαιξαν με τα στρατιωτάκια τους.

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν επικίνδυνο…

 

Υ.Γ. Όσοι διαφωνούν, παρακαλώ προηγουμένως να καταθέσουν τις περγαμηνές των αγώνων κατά της χούντας που έδωσαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Διαφορετικά, μάλλον θα είχαν περάσει πολύ καλά τότε…

 

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου