Τα 11 φρούτα με λιγότερη ζάχαρη για διατροφή και έλεγχο του διαβήτη

Τα 11 φρούτα με λιγότερη ζάχαρη για διατροφή και έλεγχο του διαβήτη

Το να προσέχετε το πόση ζάχαρη παίρνετε συνολικά από τις τροφές και τα ποτά που καταναλώνετε είναι φυσικά ενδεδειγμένο για πολλούς λόγους υγείας.

Επειδή τα φρούτα περιέχουν κατά κανόνα αρκετή ζάχαρη, πολλοί αναζητούν φρούτα με λιγότερη ζάχαρη για καλύτερη διατροφή.  Επίσης κάποιοι που έχουν διαβήτη θέλουν να μάθουν ποια φρούτα θα έχουν τη λιγότερη επίδραση στο σάκχαρό τους.

Δείτε ποια είναι τα φρούτα με λιγότερη ζάχαρη:

1. Λεμόνια (και λάιμ)

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη (μόνο 1-2 γραμμάρια ανά λεμόνι) και αποτελούν την τέλεια προσθήκη σε ένα ποτήρι νερό για γεύση και για να περιορίσετε την όρεξή σας.

2. Σμέουρα

Με μόνο πέντε γραμμάρια -λίγο περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού- ζάχαρη ανά μερίδα (1 κούπα) και πολλές φυτικές ίνες, τα σμέουρα είναι ένα από τα πολλά καταπληκτικά μούρα στην λίστα αυτή.

3. Φράουλες

Οι φράουλες έχουν εκπληκτικά χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, παρά το γεγονός ότι έχουν τόσο γλυκιά γεύση. Ένα φλιτζάνι ωμές φράουλες έχει περίπου επτά γραμμάρια ζάχαρη μαζί με πάνω από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C.

4. Βατόμουρα

Τα βατόμουρα έχουν επίσης μόνο επτά γραμμάρια ζάχαρη ανά φλιτζάνι. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά καθώς και φυτικές ίνες.

5. Ακτινίδια

Επί της ουσίας και τα ακτινίδια ανήκουν στην οικογένεια των μούρων. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και έχουν λίγη ζάχαρη: μόλις 6 γραμμάρια ανά ακτινίδιο.

6. Γκρέιπφρουτ

Ένα άλλο εσπεριδοειδές που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι το γκρέιπφρουτ. Αν και τα γκρέιπφρουτ σίγουρα δεν έχουν γλυκιά γεύση, είναι καλή προσθήκη στο πρωινό σας με μόνο 9 γραμμάρια ζάχαρη ανά μισό γκρέιπφρουτ μεσαίου μεγέθους.

7. Αβοκάντο

Ένα ολόκληρο ωμό αβοκάντο έχει μόνο ένα γραμμάριο ζάχαρη. Ωστόσο, τα αβοκάντο περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών, τα οποία είναι μεν καλά λιπαρά, αλλά θέλουν προσοχή αν κάνετε δίαιτα.

8. Καρπούζι

Και όμως, το καρπούζι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ένα ολόκληρο φλιτζάνι καρπούζι σε κύβους έχει κάτω από 10 γραμμάρια ζάχαρη. Ένα πλεονέκτημα της κατανάλωσης καρπουζιού είναι πως αποτελεί μια εξαιρετική πηγή σιδήρου.

9. Πεπόνι

Τα πεπόνια οφείλουν το πορτοκαλί χρώμα τους σε υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Ένα φλιτζάνι πεπονιού περιέχει λιγότερο από 13 γραμμάρια ζάχαρη.

10. Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε ένα γλυκό σνακ χωρίς όλες τις θερμίδες και τη ζάχαρη, ενώ ταυτόχρονα ενισχύετε την πρόσληψη βιταμίνης C. Ένα τυπικό πορτοκάλι έχει περίπου 12 γραμμάρια ζάχαρη ανά φρούτο και λιγότερες από 70 θερμίδες.

11. Ροδάκινα

Τα ροδάκινα μπορεί να είναι απίστευτα γλυκά, αλλά περιέχουν λιγότερο από 13 γραμμάρια ζάχαρη ανά ένα μεσαίου μεγέθους φρούτο.

Πηγή: https://ift.tt/2hzH4Gi


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου