Το προφίλ της ΖΟΡΚ Γιακόντινα



Μετά την σπουδαία πρόκριση επί της Μουράτπασα, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει την σέρβικη ΖΟΡΚ, στα πλαίσια του δεύτερου προκριματικού γύρου του EHF Cup. H πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 12 ή 13 Οκτωβρίου με γηπεδούχο τον Δικέφαλο του Βορρά, με τον επαναληπτικό να πραγματοποιείται στις 19 ή 20 του ίδιου μήνα.

Η ΖΟΡΚ, εδρεύει στην πόλη της Γιακόντινα της κεντρικής Σερβίας με πληθυσμό περίπου 43.000 κατοίκων.

Η ομάδα της ΖΟΡΚ συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Σερβίας από το 2009, έχοντας κατακτήσει τους δύο τελευταίους εγχώριους τίτλους, ενώ φέτος για πρώτη φορά πήρε μέρος στα προκριματικά του Champions League. Ο απολογισμός της ομάδας από τη Γιακόντινα ήταν δύο ήττες εναντίον της τούρκικης Κοστάμονου (31-15) και της Γκραν Κανάρια (28-15). Στην πρώτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Σερβίας, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, επικράτησε της Βίρμπας με 31-13 (16-6 ημίχρονο).

Το ρόστερ της ΖΟΡΚ αποτελείται ως επί το πλείστον από γηγενείς, ενώ οι μοναδικές ξένες αθλήτριες της ομάδας έχουν καταγωγή από το Μαυροβούνιο ( Άντζις, Ασάνιν, Νισάβιτς, Ζίζιτς και Τάταρ). Αξιοσημείωτος επίσης είναι ο πολύ μικρός μέσος όρος ηλικίας της, με μόλις τρεις παίκτριές της είναι πάνω από 30.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας, θεωρείται η κατάκτηση του εθνικού κυπέλλου το 1993, ενώ στην Ευρώπη τη σεζόν 2010/2011 έφτασε μέχρι τον γύρο των 16 του Challenge Cup.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου