Άρχισαν τα όργανα: Αντιεξουσιαστές «πολιορκούν» το κτίριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο – Σε συναγερμό η Αστυνομία για την επέτειο


Άρχισαν τα όργανα λίγα 24ωρα πριν την 17 Νοέμβρη. Συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές είναι έτοιμοι να προκαλέσουν πάλι το απόλυτο χάος. Το ζήτημα είναι να μην ξαναγίνουν τα ίδια όπως κάθε χρόνο.

Κάψιμο αυτοκινήτων, κτιρίων, τραυματισμοί αστυνομικών. Βέβαια δεν είμαστε και τόσο σίγουροι για το πόσο έτοιμη είναι η Κυβέρνηση για αυτό το ενδεχόμενο.

Αντιεξουσιαστές πολιορκούν το κτίριο «Αβέρωφ” στο Πολυτεχνείο, την ώρα που η αστυνομία φοβάται πιθανές καταλήψεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «ορμητήριο” για την πορεία της 17ης Νοεμβρίου.
Στην εξέλιξη τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 τονίζοντας ότι «ο φυσικός χώρος εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι ο ιστορικός χώρος του ΕΜΠ, στον οποίο έλαβαν χώρα τα γεγονότα του 73, και γίνεται με μαζική λαϊκή συμμετοχή στην τριήμερη διάρκειά του». Η Επιτροπή Εορτασμού σημειώνει ότι «θεωρεί βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτήριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες» και πως γι’ αυτόν τον λόγο οι ομάδες που παραμένουν στο κτίριο πρέπει να αποχωρήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι εν όψει των εκδηλώσεων για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αρκετές σχολές παραμένουν κλειστές, ενώ τα αστυνομικά μέτρα -που έχουν τεθεί σε ισχύ- είναι δρακόντεια.

ΑΣΤΑΚΟΣ Η ΑΘΗΝΑ
Σε συναγερμό βρίσκεται η αστυνομία ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν το Σάββατο με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.
Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες. Επιπλέον, στην περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Κλειστοί δρόμοι
Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος από την Πέμπτη 15-11-2018 έως την Παρασκευή 16-11-2018.
Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17-11-2018 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).
Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α. , τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.
pentapostagma.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου