Άγκυρα: «Εάν οι Ελληνες μας προκαλέσουν στη θάλασσα θα τους βρει μεγάλη καταστροφή»!

Ο Γιγκίτ Μπουλούτ ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων του Τούρκου προέδρου κατηγόρησε την Ελλάδα για "βρώμικο παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο" σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Star Daily σήμερα Κυριακή και «προειδοποίησε» την Αθήνα με «στρατιωτική καταστροφή» σε περίπτωση που υπάρξει ένοπλη συμπλοκή μεταξύ των δύο χωρών.

Τόνισε ότι η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι και το Ισραήλ βρίσκονται στη διαδικασία ενός βρώμικου παιχνιδιού «σκεπτόμενοι ότι στηρίζονται στους μεγάλους αδερφούς τους», δήλωσε ο Μπουλούτ φωτογραφίζοντας τις ΗΠΑ.
Ενώ συνέχισε λέγοντας:
«Κάποιος μπορεί να ελπίζει ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Όχι φυσικά εξαιτίας μας αλλά εξαιτίας της Ελλάδας. Αν γίνει συμπλοκή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη θάλασσα θα τελειώσει με στρατιωτική καταστροφή για τους Έλληνες».
Αντίθετα η ελληνική πλευρά προσπαθεί να κρατήσει «χαμηλούς τόνους» και να μην προκαλεί, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ε.Αποστολάκης δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να κλιμακώσουμε ότι κι αν συμβεί*«Σε ότι αφορά στη δική μου τη θέση η προσπάθειά μου είναι να κρατήσουμε μια ισορροπία. Να μην δημιουργούνται εντάσεις, προστατεύοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αλλά χωρίς να δημιουργούμε επιπλέον θέματα στην περιοχή. Ελπίζω ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία, και όλα αυτά θα γίνουν όπως πρέπει και όπως έχουν σχεδιαστεί».
pronews
*Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τη φράση δεν πρόκειται να κλιμακώσουμε  ό,τι και αν συμβεί" γιατί αυτό θα ήταν μεγάλη στρατιωτική γκάφα.Μάλλον ο συντάκτης του άρθρου το "μετέφρασε" έτσι.
Efenpress

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου