Έτοιμοι οι Ισραηλινοί να πάρουν το έργο των Τούρκων στη συμπαραγωγή F-35

Έτοιμη να αναλάβει τις εργασίες κατασκευής των υποσυστημάτων του μαχητικού 5ης γενιάς F-35 σε περίπτωση που η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Κογκρέσο αποφασίσουν να εκδιώξουν από το πρόγραμμα κατασκευής του μαχητικού δηλώνει η Ισραηλινή αμυντική βιομηχανία.
Του Γιώργου Τσιμπούκη
Πιο συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο αποκλεισμού της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας από την παραγωγή του F-35 έρχεται κάθε μέρα ολοένα και πιο κοντά, αφού μεταξύ άλλων το αμερικανικό Κογκρέσο ενδέχεται να συζητήσει και να υπερψηφίσει αργότερα εντός του έτους αυτή την πρόταση, σε περίπτωση που η μελέτη του Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την Τουρκία είναι αρνητική.

Όπως φαίνεται και οι Τούρκοι από την δική τους πλευρά κάνουν ότι μπορούν για να δυσκολέψουν την θέση τους απέναντι στο αμερικανικό Κογκρέσο και την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εάν τελικά η πορεία των αμερικανοτουρκικών σχέσεων καταλήξει σε μετωπική σύγκρουση είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει την εκδίωξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας από το κατασκευαστικό πρόγραμμα των F-35.
Αυτό το κενό φαίνεται ότι είναι έτοιμες να καλύψουν τρείς ισραηλινές αμυντικές εταιρείες μεταξύ των οποίων και η ΙΑΙ οι οποίες θα μπορούσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα να καλύψουν τις παραγωγικές ανάγκες του προγράμματος από το 2019.
Το ζήτημα της ταχύτατης αντικατάστασης των τουρκικών αμυντικών εταιρειών που συμμετέχουν στην παραγωγή του F-35 αποτελούσε ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, αφού η αντικατάσταση εταιρειών στον τομέα αυτό, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και σε ένα ποσοστό το ενδεχόμενο αυτό επηρέαζε τις αποφάσεις του Πενταγώνου και της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η δέσμευση των Ισραηλινών εταιρειών ότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις τουρκικές στην παραγωγή τμημάτων του F-35 λύνει τα χέρια των Αμερικανών οι οποίοι μπορούν να θεωρήσουν ότι τουλάχιστον για αυτό το ζήτημα υπάρχει κάποια λύση.
Φυσικά το μεγαλύτερο ζήτημα για το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας είναι η αποζημίωση των τουρκικών αμυντικών εταιρειών οι οποίες έχουν υπογράψει συμβόλαια για την συμμετοχή τους στην παραγωγή τμημάτων του F-35 και ήδη εδώ και χρόνια παραδίνουν στις ΗΠΑ σημαντικά πακέτα υποσυστημάτων του αεροσκάφους.
Υπενθυμίζεται, ότι σε πρόσφατο άρθρο το DP είχε αναλύσει την συμμετοχή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στην παραγωγή του F-35 οι οποίες ενδεχομένως πριν από το τέλος του έτους πιθανόν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.
pronews

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου