Ρωσικά αντίποινα για τις απελάσεις σε Τσίπρα-Κοτζιά & Καμμένο: Επισπεύδουν την παράδοση των S-400 στην Τουρκία!

Επισπεύδει και άλλο την παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία, η Ρωσία ιδιαίτερα μετά την δραματικά αρνητική τροπή την οποία έχουν πάρει οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου σε φόρουμ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες «η Τουρκία αναμένει να λάβει τις πρώτες παρτίδες των αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 πριν από το τέλος του επόμενου έτους», όπως ενημέρωσε σχετικά την Τουρκία η ρωσική πλευρά.
«Οι πρώτες παραδόσεις του συστήματος S-400 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του 2019», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.
Ο Τσαβούσογλου τόνισε φυσικά ότι η αγορά των S-400 από τη Ρωσία δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ.
Στα μέσα Ιουνίου, στρατιωτική-διπλωματική πηγή αναφέρει στο TASS ότι τα ρωσικά αμυντικά εργοστάσια είχαν δεχθεί εντολές να σταματήσουν την παραγωγή των αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων S-400 για παραδόσεις στην Τουρκία.
Παρόλα αυτά η αναμενόμενη άφιξη των συστημάτων στην Τουρκία, υπολογιζόταν για το 2020, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και μετά την τελευταία αιφνίδια αρνητική τροπή στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις (το θέμα ήταν γνωστό στη Μόσχα από τις 6 Ιουλίου), η Ρωσία αποφάσισε την επίσπευση των παραδόσεων στην Τουρκία!
Η Τουρκία έγινε ο δεύτερος αγοραστής του συστήματος S-400, μετά την προμήθεια της Κίνας. Η υπογραφή της σύμβασης αναγγέλθηκε επισήμως τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα συστήματα αρχικά έπρεπε να μεταφερθούν στην τουρκική πλευρά στις αρχές του 2020.
pronews

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου