ESSM Block 2 με ενεργό αισθητήρα ραντάρ… δοκιμή με ελληνικό ενδιαφέρον


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δοκιμή του νέου αμερικανικού πυραύλου RIM-162 ESSM Block 2. Η νέα έκδοση του πυραύλου αναχαίτισε με επιτυχία σύμφωνα με το Αμερικανικό Ναυτικό ένα ιπτάμενο στόχο BQM-74E.
Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από Γραφείο του προγράμματος NATO Seasparrow και αποδείχθηκε η αποτελεσματικότητα του νέου ενεργού αισθητήρα ραντάρ ο οποίος θα λειτουργεί μαζί με τον υπάρχοντα ημιενεργό αισθητήρα ραντάρ.

Η συγκεκριμένη δοκιμή είναι η πρώτη από μια σειρά πέντε δοκιμών πιστοποίησης που θα πραγματοποιηθούν με τις πρώτες ελεγχόμενες δοκιμές να έχουν πραγματοποιηθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Μετά την πραγματοποίηση αυτών των δοκιμών η νέα έκδοση του RIM-162 ESSM θα εισέλθει σε μαζική παραγωγή.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 11 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και πιο ειδικά οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Δανία, ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γερμανία, η Νορβηγία καθώς και η Αυστραλία.
Οι παραπάνω χώρες και φυσικά και η Ελλάδα έχουν βιομηχανική συμμετοχή στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου πυραύλου καθώς και στην παραγωγή του με την Ελληνική αμυντική βιομηχανία να καταλαμβάνει σημαντικά τεχνολογικά μερίδιο στην ανάπτυξη και παραγωγή του RIM-162 ESSM Block 2.
Ο πύραυλος RIM-162 ESSM μπορεί να εκτοξευτεί κάθετα από τους εκτοξευτές Mark 41 Vertical Launch System τοποθετούμενοι σε τετράδες μέσα σε κάθε κυψέλη. Η εμβέλεια του πυραύλους είναι 50+ χλμ, η μέγιστη ταχύτητα του 4+ Mach, και η πολεμική του κεφαλή έχει βάρος 39 κιλά.
Αναμφίβολα η ενσωμάτωση του νέου αισθητήρα αυξάνει την αποτελεσματικότητα του πυραύλου τον οποίο τον καθιστά αυτόνομο αφού δεν είναι πλέον αναγκαία η υποχρεωτική χρήση εξειδικευμένων ραντάρ καθοδήγησης για τον έλεγχο του.
defence-point

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου