Στα δύσκολα ή χάνεσαι, ή ξαναγεννιέσαι


Του Στάθη Παπαχαρτοφύλη
BSc Sports Management

Μπορεί η Εθνική ανδρών Κ20 να ξεκίνησε με δύο ήττες στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα Β' κατηγορίας ανδρών Κ20, όμως διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της να περάσει στα ημιτελικά και να διεκδικήσει την άνοδο στην Α' Κατηγορία, ιδιαίτερα ύστερα από την χθεσινή ισοπαλία της Λιθουανίας με την Φινλανδία. Μοναδική προϋπόθεση, είναι στα εναπομείναντα παιχνίδια με Λιθουανία, Εσθονία και Φινλανδία η Εθνική μας να κάνει το 3 στα 3 και να συγκεντρώσει 6 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δεί μέχρι τώρα, η Λευκορωσία -που ελπίζουμε να μην κάνει κανένα δώρο σε κάποιον από τους αντιπάλους μας- είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και μάλλον θα κατακτήσει την πρώτη θέση χωρίς απώλειες, κάτι που βολεύει τις επιδιώξεις μας. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και όλα μπορούν να συμβούν. Οι διεθνείς μας, αν και θα παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, θα πρέπει να καταλάβουν, ότι τίποτα δεν χάθηκε κι ότι αν φτάσουν τους 6 βαθμούς, εκτός απροόπτου, θα κατακτήσουν τη 2η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα ημιτελικά.

Το σημερινό ρεπό εκτός από ευκαιρία για ξεκούραση και περισυλλογή, αποτελεί μια νεα αφετηρία στο τουρνουά, αφού από αύριο αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι τα παιδιά μας, να πιστέψουν στους εαυτούς τους και τις δυνατότητες τους, ανταποδίδοντας την πίστη και την εμπιστοσύνη που τους έχει ο προπονητής τους, τον οποίο θα πρέπει να έχουν ως ζωντανό παράδειγμα  θέλησης και πάθους, από την εποχή που αγωνιζόταν. Οι διεθνείς μας, χρειάζεται να υπερβάλλουν εαυτούς, δείχνοντας τον εγωισμό και το σθένος που απαιτείται για τέτοιους δύσκολους και κρίσιμους αγώνες, διεκδικώντας αυτό που τους αναλογεί. Κι αν στο τέλος δεν συμβεί το ευκταίο, θα ξέρουν τουλάχιστον, ότι έδωσαν το 101% για να το καταφέρουν.

Άλλωστε στα δύσκολα ή χάνεσαι, ή ξαναγεννιέσαι!!!

ΥΓ Βάζω την βαθμολογία της 2ης αγωνιστικής. Στο χέρι των παιδιών είναι το 3 στα 3.
1. Λευκορωσία 4
2. Λιθουανία 3
3. Εσθονία 2
4. Νησιά Φερόε 2
5. Φινλανδία 1
6. Ελλάς 0


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου