Έκρηξη με τραυματίες σε εργοστάσιο πετροχημικών στην Αίγυπτο


Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πετροχημικών κοντά στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και άνδρες της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν μάχη για να σβήσουν την φωτιά, η οποία σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού προκλήθηκε από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας διαβεβαίωσε ότι οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο συνεχίζονται κανονικά παρά την έκρηξη, που σημειώθηκε αρκετά κοντά στο αεροδρόμιο.
Ο εκπρόσωπος του στρατού δεν διευκρίνισε σε ποια εταιρεία ανήκει το χημικό εργοστάσιο. Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας και κατοίκοι που έκαναν αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι ίσως ανήκει σε εταιρεία που έχει ιδρύσει ο αιγυπτιακός στρατός.
Η αστυνομία ανέπτυξε ισχυρή δύναμη στην περιοχή, καθώς οι αιγυπτιακές αρχές διεξάγουν εκστρατεία εναντίον τζιχαντιστικών οργανώσεων, κυρίως στην περιοχή της χερσονήσου του Σινά. Στην  υπόλοιπη χώρα πάντως, η βία φαίνεται ότι έχει αποκλιμακωθεί, καθώς δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά βίαια επεισόδια, το τελευταίο διάστημα, έξω από την χερσόνησο του Σινά.
slpress

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου