Μα κανείς δεν ντρέπεται; Κρατήστε τουλάχιστον τα προσχήματα



Του Στάθη Παπαχαρτοφύλη
BSc Sports Management

Τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν δημιουργήθηκε μια νεα ιστοσελίδα με θέμα τη χειροσφαίριση, θεώρησα ότι ήταν ένα πολύ καλό νέο για την κοινωνία του αθλήματος μας, αφού το μόνο πόρταλ για το άθλημα μας μέχρι τότε, ήταν το handballistas.gr του Αντώνη Χατζηκυριακίδη. Όταν όμως διάβασα το άρθρο γνωριμίας το οποίο επικεντρώθηκε σε φωτογραφικές αναφορές, κατάλαβα ότι εκτός του προφανούς, δηλαδή της αποκόμισης κέρδους για τον ιδιοκτήτη και της εργασίας για εργαζόμενους, στόχος ήταν να υπάρχει αντίβαρο στο τότε μπλογκ που διαχειριζόμουν, που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε greekhandball.com και το οποίο θα προσπαθήσει να γίνει πόρταλ. Απόλυτα κατανοητό, αν γνώριζα και τους πόρους, θα έλεγα και θεμιτό.

Μερικοί -όχι οι μπροστινοί- πίστευαν ότι θα τα παρατήσω και μάλιστα σύντομα. Ότι θα εξαντληθώ, γιατί πιστέψτε με είναι εξαντλητικό, ιδίως τα Σαββατοκύριακα με την αγωνιστική δραστηριότητα να κάθονται 3-4 ψωνισμένοι μ...ες μέχρι τα μεσάνυχτα να γράφουν και να ανταλάσσουν μηνύματα. Από που να πρωτοαρχίσω. Από τα φύλλα αγώνα, τα οποία δημιουργήθηκε διαδικασία να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ΟΧΕ, τα στοιχεία των οποίων δεν δημοσιεύονται στο σάιτ της ΟΧΕ παρά αλλού; Που γινόταν-ται ο κακός χαμός για να μην μου έρχονται από τους πρώην συναδέλφους διαιτητές -τους οποίους ευχαριστώ δημόσια για την στήριξη τους- οι πληροφορίες των αγώνων; Που το greekhandball.com κόπηκε ξαφνικά από τα mailing lists της ΟΧΕ του Βριληττός και εσχάτως του Danaon Cup; Που με δυσφημούσαν με ψεύδη σε ανθρώπους στο εξωτερικό, τους οποίους μάλιστα τους είχα γνωρίσει εγώ; Που ενίοτε γράφονταν σχόλια για να με φέρουν σε δύσκολη θέση σε σχέση με φίλους μου ή για να μου δημιουργήσουν πρόβλημα με άλλους που ήδη οι σχέσεις μου ήταν κλονισμένες; Αυτά και πόσα άλλα θα μπορούσα να απαριθμήσω.

Τελικά μετά από αυτά και άλλα τόσα, εγώ και 3-4 φίλοι που βοηθάνε τα μέγιστα, για τις αναρτήσεις βλέπετε καθημερινά, ANTEXOYME. Και όχι μόνο αντέχουμε, αλλά είμαστε και περήφανοι, διότι για να αντιμετωπιστεί η ελεύθερη άποψη, καλή ή κακή εσείς θα κρίνετε, προσλήφθηκαν και πληρώνονται (άσχετο από ποιον) πέντε επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Και καλώς πληρώνονται, γιατί όποιος είναι επαγγελματίας, πρέπει και να αμείβεται και να ασφαλίζεται. Τελεία!

Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος που επισκέπτεται το greekhandball.com ότι σε αυτόν το χώρο δεν μας ενδιαφέρουν τα "χτυπήματα" για το κέρδος. Γιατί σκοπός μας δεν είναι το κέρδος. Γι αυτό δεν θα δείτε ποτέ ενα θέμα να σπάει σε άλλα πέντε, για να δώσει 5 κλικς αντί για 1. Ούτε μας ενδιαφέρει να γίνουμε το γραφείου τύπου κανενός, ούτε να αναλαμβάνουμε "εργολαβίες" όπως λένε για μας ασπονδοι φίλοι. Κι αν ανοίξουμε συζήτηση για "εργολαβίες", κάποιοι θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα και μάλιστα δημόσια. Αν κάτι λοιπόν μας ενδιαφέρει, είναι το ηθικό κομμάτι. Και μας προσφέρει απερίγραπτη ηθική ικανοποίηση, όταν ο κόπος μας ανταμείβεται με την εμπιστοσύνη σας. Κι αυτό είναι πολύ όμορφο συναίσθημα.

Θα αναρωτηθεί κανείς, καλά γιατί τα γράφεις όλα αυτά; Για να αυτοδιαφημιστείς; Προς Θεού σε καμία περίπτωση. Εδώ δεν μοιράζομαι τις ανάρτησεις του ιστότοπου στους λογαριασμούς μου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν έγραψα για ενα πολύ σημαντικό γεγονός που συνέβη στην Κολωνία στο πρόσφατο Φ4, κάτι για το οποίο μάλιστα απόρησε κι ο ίδιος ο Κώστας Γκαντής παρουσία του Δημήτρη Καφφάτου. Τι είναι αυτό τελικά που με προβοκάρισε; Το ....επίσημο δελτίο τύπου της ομοσπονδίας, για τον ...χορηγό επικοινωνίας της Handball Premier και της Α1 Γυναικών, το οποίο παραθέτω παρακάτω κι ο καθένας ας κρίνει

"Η ανάδειξη των κορυφαίων της σεζόν ......... θα γίνει σε συνεργασία του γραφείου Τύπου της ΟΧΕ και του e-handball.gr, χορηγού επικοινωνίας της Handball Premier και της Α1 Γυναικών ως εξής:

Θα αποσταλούν mail από το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του χάντμπολ. ............Οι απαντήσεις θα πρέπει να αποσταλούν γραπτώς στο mail του γραφείου Τύπου εντός 5 ημερών.

Οι τρεις επικρατέστεροι ανά θέση θα τεθούν προς ψήφιση στο κοινό μέσω του e-handball.gr για διάστημα 5 ημερών."

Θα αναρωτηθώ λοιπόν. Μα κανείς δεν ντρέπεται; Κρατήστε τουλάχιστον τα προσχήματα...

ΥΓ: Το άρθρο το οφείλω ως ένδειξη σεβασμού, για τα ξενύχτια και τις ατελείωτες ώρες στο Messenger στον Α., τον Γ, τον Δ και την Κ. που τα ονόματα τους δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν

     

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου