Μποζντάγ: Όπου και να είναι οι «8» θα τους βρούμε


Συνεχίζεται το… κρεσέντο προκλήσεων της Άγκυρας με αφορμή τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, με τον αντιπρόεδρο της χώρας Μπεκίρ Μποζντάγ να διαμηνύει σήμερα ότι η Τουρκία θα «χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της» και ισχυριζόμενος ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να προσβληθεί από αυτό».
Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Μποζντάγ υπογράμμισε ότι μετά την απελευθέρωση των «8», η Τουρκία πάγωσε τη συμφωνία που είχε με την Αθήνα για την επανεισδοχή προσφύγων. Υπενθύμισε δε, ότι η Τουρκία «καταδικάζει τη στάση της Ελλάδας» και τόνισε πως το «πάγωμα της συμφωνίας θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα».

Πάντα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος σε είχε δηλωθεί ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά την επιστροφή των πραξικοπηματιών στρατιωτικών. «Στο σημείο που βρισκόμαστε οι πραξικοπηματίες προστατεύονται», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, κατηγορώντας μάλιστα τη χώρα μας για «παραβίαση του των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και του διεθνούς δικαίου».
Προχωρώντας σε ακόμη μια πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός είτε εκτός της χώρας» η Τουρκία θα τους βρει.

«Εμείς θα τους πάμε αυτούς στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό. Όλοι και ο τρομοκράτης Γκιουλέν θα βγουν στο τέλος ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτό η Τουρκία θα το πετύχει. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το θέμα είναι διμερές και δεν έχει σχέση ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Και η Ελλάδα δεν είναι σωστό να μεταφέρει το θέμα εκεί» ανέφερε ο Μποζντάγ, λέγοντας παράλληλα ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει «όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της για να αντιμετωπίσει όλες τις αδικίες εναντίον της».
«Δεν πρέπει να Ελλάδα αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της» ολοκλήρωσε.
cnn

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου