Εξάρθρωσαν κύκλωμα προϊόντων "μαϊμού" στην Κρήτη

Εξάρθρωσαν κύκλωμα προϊόντων "μαϊμού" στην Κρήτη
Χρήστος Μαζάνης 

Μεγάλη επιχείρηση κατά του εμπορίου "μαϊμού" προϊόντων πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Ηρακλείου Κρήτης.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες στις οποίες συμμετοχή είχε και το τμήμα ασφαλείας του κεντρικού λιμεναρχείου, οι Αρχές κατάφεραν και εξάρθρωσαν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης  απομιμήσεων επώνυμων προϊόντων στο νησί. 



Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι «ράμπο» κατά του οικονομικού εγκλήματος, ανακάλυψαν μεταξύ άλλων δύο μεγάλες αποθήκες στην περιοχή Φοινικιά Ηρακλείου οι οποίες στο σύνολο περιείχαν περίπου 240.000 προϊόντα «μαϊμού» όλων των ειδών. Επώνυμες τσάντες, πορτοφόλια, καπέλα, γυαλιά ηλίου αλλά και ζώνες. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως εκτός από τα παραπάνω, εντοπίστηκαν και 30.000 πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών, μηχανικός εξοπλισμός αλλά και κουτιά συσκευασίας επώνυμων προϊόντων. 

Στη Φοινικιά Ηρακλείου εντοπίστηκαν οι δύο μεγάλες αποθήκες
Στη Φοινικιά Ηρακλείου εντοπίστηκαν οι δύο μεγάλες αποθήκες


Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ όπως προκύπτει μέχρι αυτή τη στιγμή, οι αποθηκευτικοί χώροι είχαν εκμισθωθεί από Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος και αναζητείται από τις Αρχές. Μάλιστα ο ίδιος διατηρεί εταιρεία χονδρικής πώλησης. Στα πλαίσια της επιχείρησης συνελήφθη η σύζυγός του, επίσης Ελληνίδα.
Οι εξειδικευμένοι άνδρες του ΣΔΟΕ από την Αττική,επικεντρώνουν τώρα τις έρευνές τους στους εισαγωγείς των συγκεκριμένων παράνομων φορτίων, κάτι το οποίο θα τους επιτρέψει να μπλοκάρουν τα κανάλια μεταφοράς από το σημείο προέλευσης. 

Όπως έγινε γνωστό όλα τα προϊόντα τα οποία εντοπίστηκαν είναι κινέζικης προέλευσης. Οι Αρχές, εκτιμούν ότι ο επιχειρηματίας είχε σκοπό να τα πουλήσει με τιμές χονδρικής σε καταστήματα σε όλη την Κρήτη κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου και παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ξένων επισκεπτών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών στο νησί έχουν βρεθεί τουλάχιστον 300.000 «μαϊμού» επώνυμα είδη τα οποία θα πωλούνταν στην αγορά φυσικά σε υψηλές τιμές ως γνήσια. Σχετικά με την εμπορική αξία, οι εταιρείες εκτιμούν πως η ζημιά τους από τις πωλήσεις θα μπορούσε να φτάσει και τα 50 εκατ. ευρώ. 

zougla

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου