ΟΣΔΕ 2018-Μεταβίβαση Δικαιωμάτων

19-03-2018

 
ΟΣΔΕ 2018-Μεταβίβαση Δικαιωμάτων
Αναλυτική εγκύκλιο εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την μεταβίβαση Δικαιωμάτων της Βασικής Ενίσχυσης, σύμφωνα με την οποία καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 15η Μαΐου 2018.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
Για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης απαιτείται η υποβολή αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (στο εξής ?αίτηση μεταβίβασης?) στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος έχει οριστεί ως αρμόδιος φορέας υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων μεταβίβασης, σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ' αριθμ. 1406/52601/2016 ΥΑ, όπως τροποποιημένη ισχύει.
Υποχρέωση υποβολής της αίτησης μεταβίβασης με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω διαδικτύου
Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου. O αιτών μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις οn-line εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω εγγραφής στη ιστοσελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ και μετά να επιλέξει τη χρήση της εφαρμογής μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2018.
Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν ήδη εγγραφεί στην παραπάνω φόρμα για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης 2018 ΔΕΝ απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό.
Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε από τον ίδιο τον γεωργό ή από ορισμένο με πληρεξούσιο εντολοδόχο.
Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται από τον μεταβιβαστή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης εκτός από τις παρακάτω περιπτώσεις:
α) η αίτηση της μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς υποβάλλεται από τον κληρονόμο-αποδέκτη
β) η αίτηση της λύσης μίσθωσης των δικαιωμάτων υποβάλλεται από τον μισθωτή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ.

Στάδια καταχώρησης και υποβολής της αίτησης μεταβίβασης

Τα βήματα, που ακολουθούνται, προκειμένου η αίτηση μεταβίβασης να υποβληθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι τα ακόλουθα:
ΒΗΜΑ 1: ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ
Μετά τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και τη λήψη κωδικού, επιλέγεται στη διαδικτυακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ μία από τις παρακάτω κατηγορίες μεταβίβασης:
  • Οριστική μεταβίβαση δικαιωμάτων με γη (Υπόδειγμα 1)
  • Οριστική μεταβίβαση δικαιωμάτων χωρίς γη (Υπόδειγμα 2)
  • Οριστική μεταβίβαση δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς (Υπόδειγμα 5)
  • Μίσθωση δικαιωμάτων με μίσθωση γης (Υπόδειγμα 6)
  • Αλλαγή προσωπικών στοιχείων (Υπόδειγμα 7)
  • Λύση μίσθωσης δικαιωμάτων με ή χωρίς γη (Υπόδειγμα 8)
  • Μίσθωση δικαιωμάτων χωρίς γη (Υπόδειγμα 9)
  • Μεταβίβαση δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς και ταυτόχρονη μεταβίβαση σε άλλον γεωργό (Υπόδειγμα 11)
  • Λύση μίσθωσης δικαιωμάτων με ή χωρίς γη και ταυτόχρονη μεταβίβαση σε άλλον γεωργό (Υπόδειγμα 12)

Με την επιλογή της επιθυμητής κατηγορίας μεταβίβασης, επιλέγεται αυτόματα και το αντίστοιχο υπόδειγμα της αίτησης μεταβίβασης.
ΒΗΜΑ 2: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ
Στο επιλεγμένο υπόδειγμα ο αιτών:
1. Τροποποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του (όσον αφορά στην ταχυδρομική δ/νση κατοικίας ή/και τον αριθμό τηλεφώνου), εφόσον αυτά δεν ανταποκρίνονται στην κατοικία του. Τα πεδία Όνομα, Επώνυμο Πατρώνυμο είναι κλειδωμένα χωρίς δυνατότητα αλλαγής. Αν ο αιτών επιθυμεί κάποια αλλαγή στα προσωπικά του στοιχεία θα πρέπει να υποβάλλει το Υπόδειγμα Νο7.
2. Συμπληρώνει τα προσωπικά στοιχεία του αντισυμβαλλόμενου
3. Συμπληρώνει την έγκυρη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) τόσο του ίδιου όσο και του αντισυμβαλλόμενου, η οποία χρησιμεύει ως μέσο επικοινωνίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η αποστολή των ενημερώσεων σχετικά με την πορεία και το αποτέλεσμα του διοικητικού ελέγχου της αίτησης μεταβίβασης. Με την δήλωση της ηλεκτρονικής δ/νσης ταχυδρομείου οι συμβαλλόμενοι της αίτησης μεταβίβασης αποδέχονται ότι τα μηνύματα ή οι επιστολές που θα αποστέλλονται μέσω της εν λόγω δ/νσης και όσα λαμβάνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ επέχουν θέση επίσημων εγγράφων.
Σε περίπτωση μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης λόγω κληρονομιάς, η δήλωση e-mail απαιτείται μόνο από τον/τους κληρονόμο(ους).
Επισημαίνεται ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των συμβαλλομένων είναι αυστηρά μοναδικές. Από το 2018 μπορεί να καταχωρήσει προαιρετικά email τρίτου ως εξουσιοδοτημένο αποδέκτη των ενημερώσεων σχετικά με την πορεία και το αποτέλεσμα του διοικητικού ελέγχου της αίτησης μεταβίβασης.
4. Συμπληρώνει τον αριθμό, το είδος και την προέλευση των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, που επιθυμεί να μεταβιβάσει, καθώς και τον αριθμό των εκταρίων και την περιφέρεια των επιλέξιμων αγροτεμαχίων προς μεταβίβαση (στην περίπτωση μεταβίβασης δικαιωμάτων με γη). Με την επιλογή της μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς, ο κληρονόμος αποτελεί τον αποδέκτη της μεταβίβασης και συμπληρώνει τον αριθμό, το είδος και την προέλευση των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, που κληρονομεί.
Μετά την συμπλήρωση των σχετικών πεδίων του υποδείγματος, η αίτηση μεταβίβασης αποθηκεύεται ως ΠΡΟΧΕΙΡΗ.
ΒΗΜΑ 3: ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
Το ως άνω πλήρως συμπληρωμένο υπόδειγμα της αίτησης μεταβίβασης εκτυπώνεται από την διαδικτυακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογράφεται από τους συμβαλλομένους και θεωρείται για το γνήσιο της υπογραφής του καθενός ξεχωριστά από αρμόδια αρχή.
Στην περίπτωση μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς, ο κληρονόμος υπογράφει το υπόδειγμα και αυτό θεωρείται για το γνήσιο της υπογραφής του από αρμόδια αρχή.
ΒΗΜΑ 4: ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Στη συνέχεια επισυνάπτονται στην επιλεγμένη αίτηση μεταβίβασης ηλεκτρονικά αρχεία (από σαρωτή/scanner), το οποίο περιλαμβάνει τόσο το συμπληρωμένο, υπογεγραμμένο και θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής υπόδειγμα της αίτησης μεταβίβασης όσο και τα απαραίτητα για την επιλεγμένη κατηγορία μεταβίβασης δικαιολογητικά.
Εκτός από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι δυνατή η επισύναψη και άλλων δικαιολογητικών, που ο αιτών κρίνει απαραίτητα για την ορθή και πλήρη υποβολή της αίτησης μεταβίβασης. Μετά την επισύναψη των απαραίτητων δικαιολογητικών, η αίτηση μεταβίβασης αποθηκεύεται.
ΒΗΜΑ 5: ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ
1. Πριν την επιλογή της οριστικοποίησης της αίτησης μεταβίβασης, ο γεωργός έχει τη δυνατότητα να τη διαγράψει ή και να την τροποποιήσει. Με την επιλογή της οριστικοποίησης της αίτησης μεταβίβασης, η αίτηση υποβάλλεται αυτόματα στο αρμόδιο για την περιοχή, στην οποία ανήκει η εκμετάλλευση του αιτούντα, περιφερειακό γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Με την υποβολή της, η αίτηση μεταβίβασης λαμβάνει από την εφαρμογή αυτόματα αριθμό και ημερομηνία πρωτοκόλλου. Οι συμβαλλόμενοι εκτυπώνουν την οριστικοποιημένη αίτηση μεταβίβασης, στο διαβιβαστικό της οποίας εμφανίζονται ο αριθμός και η ημερομηνία πρωτοκόλλου, η οποία φυλάσσεται υποχρεωτικά τουλάχιστον για μία πενταετία στο προσωπικό τους αρχείο, μαζί με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, τα οποία οφείλουν να προσκομίσουν ανά πάσα στιγμή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, εφόσον ζητηθούν στο πλαίσιο ελέγχου
2. Ειδικότερα οι αιτήσεις μεταβίβασης, που αφορούν στις παρακάτω κατηγορίες:
A. Μεταβίβαση δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς
B. Αλλαγή προσωπικών στοιχείων
3. Λύση μίσθωσης δικαιωμάτων με ή χωρίς γη λόγω θανάτου ενός των συμβαλλόμενων
4. Μεταβίβαση δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς και ταυτόχρονη μεταβίβαση σε άλλον γεωργό
5. Λύση μίσθωσης δικαιωμάτων με ή χωρίς γη και ταυτόχρονη μεταβίβαση σε άλλον γεωργό με την επιλογή της οριστικοποίησης της αίτησης μεταβίβασης η αίτηση υποβάλλεται στη Δ/νση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, ανεξαρτήτου της έδρας της εκμετάλλευσης του αιτούντα.
Τα στοιχεία επικοινωνίας της κεντρικής υπηρεσίας και των αρμόδιων περιφερειακών γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ http://ift.tt/2FQduIi

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης μεταβίβασης ΔΒΕ
1. Ως καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και ως εκ τούτου υποβολής της αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης για το έτος ενίσχυσης 2018 ορίζεται η Τρίτη 15 Μαΐου 2018.
2. Αιτήσεις μεταβίβασης, οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ως την ως άνω καταληκτική ημερομηνία θεωρούνται ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2018.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
Υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων γεωργών
1. Ο μεταβιβαστής των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης πρέπει να είναι δικαιούχος βασικής ενίσχυσης και να κατέχει νόμιμα τα δικαιώματα που προτίθεται να μεταβιβάσει. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτηση μεταβίβασης θεωρείται άκυρη και απορρίπτεται. Σε περίπτωση άκυρης μεταβίβασης και εφόσον έχουν καταβληθεί οι ενισχύσεις στον αποδέκτη, τα ποσά θεωρούνται αχρεωστήτως καταβληθέντα και ανακτώνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση των ίδιων δικαιωμάτων από το μεταβιβαστή σε περισσότερους του ενός αποδέκτες.
2. Τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης μεταβιβάζονται σε αποδέκτη γεωργό, ο οποίος κρίνεται ενεργός γεωργός για το έτος ενίσχυσης, για το οποίο λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση και είναι εγκατεστημένος στην ελληνική επικράτεια, εκτός των περιπτώσεων κληρονομιάς.
3. Οι συμβαλλόμενοι σε μία αίτηση μεταβίβασης θα πρέπει να έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, σύμφωνα με τα άρθρα 127, 129, 133 και 134 του Αστικού Κώδικα, δηλαδή να είναι ενήλικες (ημερομηνία γέννησης προγενέστερη της 1/1/2001), εκτός της περίπτωσης κληρονομιάς. Οι ανήλικοι κληρονόμοι δύνανται να μεταβιβάσουν τα κληρονομηθέντα δικαιώματα σύμφωνα με τα οριζόμενα σε σχετική δικαστική απόφαση.
4. Σε περίπτωση που ο αποδέκτης μεταβίβασης δεν είναι πολίτης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται να υποβάλλονται μαζί με την αίτηση μεταβίβασης και τα εκάστοτε παραστατικά, με τα οποία αποδεικνύεται η μόνιμη και νόμιμη εγκατάστασή του στην ελληνική επικράτεια (άδεια παραμονής σε ισχύ με πρόσβαση ευρύτερα στην αγορά εργασίας ή σε επιχειρηματική δραστηριότητα ειδικότερα).
5. Κατά τη διαδικασία μεταβίβασης των δικαιωμάτων λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των δικαιωμάτων που δηλώνει ο μεταβιβαστής στην αίτηση μεταβίβασης με τη μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί για το έτος ενίσχυσης 2018. Οι ενδιαφερόμενοι θεωρείται ότι έχουν γνώση του αριθμού και της μοναδιαίας αξίας των δικαιωμάτων που κατέχουν, πριν προβούν στη μεταβίβαση των δικαιωμάτων καθώς και ότι γνωρίζουν ότι η μοναδιαία αξία ενδέχεται να τροποποιηθεί για το έτος 2018 λόγω, απαραίτητων για την τήρηση του ανώτατου δημοσιονομικού ορίου του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης, γραμμικών μειώσεων ή/και αυξήσεων.
6. Η ακρίβεια των στοιχείων των αιτήσεων μεταβίβασης βαρύνει τους ίδιους τους συμβαλλόμενους, οι οποίοι έχουν υπογράψει την αίτηση μεταβίβασης. Σε περίπτωση διαπίστωσης πλαστών στοιχείων κατά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, η αίτηση μεταβίβασης θεωρείται άκυρη και απορρίπτεται και ο ΟΠΕΚΕΠΕ κινεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες παραπομπής στη δικαιοσύνη κατά τα οριζόμενα στον ποινικό κώδικα.
7. Σε περίπτωση υποβολής της αίτησης μεταβίβασης από ορισμένο εντολοδόχο, θα πρέπει να υποβληθεί το πληρεξούσιο συμβόλαιο και όχι απλή εξουσιοδότηση, στο οποίο θα πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια η πρόθεση του εντολέα να μεταβιβαστούν ή να παραχωρηθούν τα δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης που κατέχει ή κληρονόμησε, με ενέργειες του εντολοδόχου.

Όροι και προϋποθέσεις της μεταβίβασης των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης
1. Τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης είναι δυνατόν να μεταβιβάζονται με πώληση ή με οποιαδήποτε άλλη οριστική μεταβίβαση ή να εκμισθώνονται, συνοδευόμενα ή μη από γη.
2. Σε περίπτωση οριστικής μεταβίβασης ή εκμίσθωσης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης με γη, τα αγροτεμάχια θα πρέπει να εμφανίζονται ως επιλέξιμα στο Ο.Π.Σ του ΟΠΕΚΕΠΕ το έτος 2017, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 32 του Καν(ΕΕ) 1307/2013 και ο αριθμός των δικαιωμάτων, που μεταβιβάζεται, να συνοδεύεται από μεταβίβαση ίσου ή μεγαλύτερου αριθμού εκταρίων επιλέξιμης γης.
Μεταβίβαση δικαιωμάτων μαζί με γη είναι δυνατή μόνο όταν δικαιώματα βασικής ενίσχυσης περιφέρειας ΠΕ1, ΠΕ2 ή ΠΕ3 μεταβιβάζονται με γη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ΠΕ1, ΠΕ2 ή ΠΕ3 αντίστοιχα, με βάση τα οριζόμενα στην ΥΑ 104/7056/2015 (Β' 147) όπως τροποποιημένη ισχύει.
Τα μεταβιβασθέντα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης ενεργοποιούνται μόνο εντός της ίδιας περιφέρειας (ΠΕ1 ή ΠΕ2 ή ΠΕ3) της ελληνικής επικράτειας, με βάση τα οριζόμενα στην ΥΑ 104/7056/2015 (Β' 147).
3. Αριθμός δικαιωμάτων ενίσχυσης ισοδύναμος με τον συνολικό αριθμό των δικαιωμάτων ενίσχυσης που δεν έχουν ενεργοποιηθεί από γεωργό επί δύο συναπτά έτη, εκτός αν η ενεργοποίηση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ανωτέρας βίας ή εξαιρετικών περιστάσεων, οδηγείται στο Εθνικό Απόθεμα. Δικαιώματα ενίσχυσης, τα οποία δεν συνεπάγονται καταβολές ενισχύσεων για δύο συναπτά έτη, οδηγούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Καν(ΕΕ) 1307/2013 στο Εθνικό Απόθεμα. Αδικαιολογήτως χορηγηθέντα δικαιώματα ενίσχυσης σύμφωνα με το άρθρο 63 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1306/2013 οδηγούνται στο εθνικό απόθεμα. Για τον καθορισμό των ιδιόκτητων ή μισθωμένων δικαιωμάτων του γεωργού που επιστρέφονται στο ΕΑ, δίνεται προτεραιότητα στα δικαιώματα με τη χαμηλότερη μοναδιαία αξία.
4. Σε περίπτωση μεταβίβασης του συνόλου των δικαιωμάτων (σύνολο εκμετάλλευσης) από γεωργό σε γεωργό, ο διάδοχος αποκτά όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του μεταβιβάζοντος, που απορρέουν από την έννομη σχέση του μεταβιβαστή και της αρμόδιας αρχής, την οποία δημιουργεί η αίτηση ενίσχυσης.
5. Σε περίπτωση μίσθωσης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης με γη, δικαιώματα και αγροτεμάχια μισθώνονται υποχρεωτικά για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Μικροί καλλιεργητές
1. Η μεταβίβαση της ιδιότητας του μικροκαλλιεργητή σύμφωνα με το άρθρο 32 της ΥΑ 104/7056/2015 (Β' 147) δεν είναι δυνατή, εκτός των περιπτώσεων κληρονομιάς, όταν ο κληρονόμος κληρονομεί το σύνολο των δικαιωμάτων του θανόντα μικροκαλλιεργητή. Η σχετική αίτηση πραγματοποιείται με αίτηση του δικαιούχου κατά την υποβολή της ΕΑΕ 2018.
2. Σε περίπτωση που ο αποδέκτης αίτησης μεταβίβασης του έτους 2018 έχει ενταχθεί στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών, δεν δύναται να λάβει άμεσες ενισχύσεις άνω των 1.250 ?. Εάν με την μεταβίβαση των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης και ως εκ τούτου και της πράσινης ενίσχυσης, που δικαιούται κάθε έτος, οι άμεσες ενισχύσεις υπερβαίνουν το ποσό των 1.250 ?, είναι απαραίτητη η απένταξη του από το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών, προκειμένου να λάβει το σύνολο των άμεσων ενισχύσεων που δικαιούται.
Η απένταξη πραγματοποιείται με αίτηση του δικαιούχου κατά την υποβολή της ΕΑΕ 2018.

πηγη:www.neapaseges.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου