Σχέδιο πληρωμής φόρου αγροτών σε 6 αντί 3 δόσεις

21/02/2018

Για όλους τους φορολογούμενους θα ισχύει η αλλαγή, εφόσον βέβαια δεχτούν τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, οι δανειστές.Μπίκας Αλέξανδρος
Νέα ρύθμιση, με την οποία προβλέπεται η παροχή της εναλλακτικής δυνατότητας στους φορολογούμενους, μεταξύ αυτών και στους αγρότες, να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί σε 3 διμηνιαίες προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Για όλους τους φορολογούμενους θα ισχύει η αλλαγή, εφόσον βέβαια δεχτούν τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, οι δανειστές.
Ο φόρος εισοδήματος θα αρχίσει να εξοφλείται από τους φορολογουμένους κατά τα πρότυπα του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή σε περισσότερες και σε μηνιαίες, αντί για διμηνιαίες, δόσεις.

Εφόσον τελικά το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών γίνει αποδεκτό από τους δανειστές, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος τον Ιούλιο και την τελευταία τον Δεκέμβριο.

Στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι ο μικρός αριθμός δόσεων δυσκολεύει τους φορολογούμενους. Παραθέτει δε τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία το 2017 δεν πληρώθηκαν φόροι συνολικού ύψους 10,87 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν και άλλες αλλαγές στο πεδίο της φορολογίας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των τεκμηρίων διαβίωσης.

Στόχος της επανεξέτασης είναι να εντοπιστούν παράμετροι οι οποίες είναι αναποτελεσματικές στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου