Βίντεο: Όταν το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής πέφτει πάνω στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» (upd)

Tο τούρκικο "ξύστηκε στη γκλίτσα του τσοπάνου"...

Juan

Βίντεο που δείχνει το περιπολικό «Köyceğiz» της τουρκικής Ακτοφυλακής να πέφτει πάνω στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην αριστερή πλευρά είδε το φως της δημοσιότητας.

Aυτό που φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο πάντως είναι ότι οι Τούρκοι κινούνται επίτηδες προς την πλευρά της κανονιοφόρου με σκοπό να πέσουν πάνω της! Είναι σαφές ότι ήθελαν να προκαλέσουν επεισόδιο
Όπως φαίνεται από την λήψη το βίντεο «τραβήχτηκε»  από την τουρκική πλευρά.
Οι Τούρκοι πιστοί στην επικίνδυνη προκλητική πολιτική των τελευταίων μηνών συνεχίζουν είτε από αέρος είτε από θαλάσσης να κλιμακώνουν τις επιθετικές τους ενέργειες.
Αυτή την φορά το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz» βρέθηκε κοντά στα Ίμια, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή, να σπεύδει στην περιοχή για να δηλώσει την ελληνική κυριαρχία και να εκδιώξει το τουρκικό σκάφος.
Το τουρκικό περιπολικό TCG Köyceğiz
Τότε όμως εμφανίστηκε ακόμη ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο έκανε ελιγμούς γύρω από την ελληνική κανονιοφόρο και σε μικρή απόσταση, περίπου 1-1,5 μίλι από τα Ίμια. Ενώ έκανε μανούβρες γύρω από την κανονιοφόρο, η τουρκική ακτοφυλακίδα έπεσε πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο.
H κανονιοφόρος «Νικηφόρος»
Το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» ακούμπησε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην αριστερή πλευρά. Πηγές του ΓΕΕΘΑ τόνισαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές στο ελληνικό πλοίο ή τραυματισμοί και ο «Νικηφόρος» και συνέχισε κανονικά την περιπολία του, ενώ η τουρκική ακταιωρός επέστρεψε στα χωρικά ύδατα της γείτονος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος συμμετείχε χθες στην 178η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee in Chiefs of Defence Session – MC/CS στις Βρυξέλλες από 15 έως και 17 Ιανουαρίου 2018), προειδοποίησε τον Τούρκο ομόλογό του Χ.Ακάρ ως προς την συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο ότι «κινδυνεύετε να έχετε 'ατύχημα' στις τουρκικές ΕΔ» εάν συνεχίσουν τις προκλήσεις.
Η «σύσταση» έγινε στο περιθώριο της Συνόδου όταν οι δύο Αρχηγοί είχαν προσωπική επαφή
Δείτε όπως καταγράφηκε και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:



pronews

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου