Σοκάρουν οι μαρτυρίες από τον ξυλοδαρμό του 37χρονου Χανιώτη από νατοϊκούς στρατιώτες (φωτό, βίντεο)


Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων ν’ αφήσει ελεύθερους τους δυο Βρετανούς στρατιωτικούς  (!!!) οι οποίοι κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό ενός 37χρονου Χανιώτη το βράδυ της Παρασκευής προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του άτυχου θύματος.

Οι δυο στρατιώτες που βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης "ΝΗΡΙΗΣ 2017" βαρύνονταν με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Οι δυο τους υπηρετούν σε δυο διαφορετικά πολεμικά πλοία από τα οποία έχει διοριστεί δικηγόρος ο οποίος όμως βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό, ζήτησαν οι δυο κατηγορούμενοι και πήραν αναβολή για να οριστεί τακτική δικάσιμος, παρά τις προσπάθειες της πολιτικής αγωγής να οριστεί άλλος συνήγορος.
Το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Παρασκευής που τέσσερις νατοϊκοί στρατιωτικοί επιτέθηκαν στον 37χρονο Χανιώτη, Παντελή Σαπουνάκη περιγράφει ο φίλος του θύματος Αναστάσιος Μανουσάκης, ο οποίος εκείνο το βράδυ ήταν μαζί με τον 37χρονο και προσπάθησε να απωθήσει τους ναύτες που επιτίθεντο στον φίλο του.
Από την πλευρά της η σύζυγός του η οποία επίσης ήταν μαζί με τον άντρα της τη στιγμή της επίθεσης, αναφέρει ότι η ιδέα και μόνο ότι εκείνο το βράδυ θα μπορούσε να έχει και το παιδί μαζί της, την τρελαίνει, ενώ τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «πρέπει να μιλάμε».
Ο πατέρας του θύματος από την πλευρά του τονίζει πόσο επικίνδυνα θα μπορούσαν να αποβούν για την υγεία του γιου του τα τραύματά του και κάνει λόγο για προσπάθεια«κουκουλώματος» της υπόθεσης.
Πάντως και οι τρεις χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αναβολή που πήρε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, με αποτέλεσμα η δίκη να γίνει την επόμενη Τρίτη ερήμην των ναυτών αφού οι ίδιοι σήμερα φεύγουν από τα Χανιά καθώς αποπλέουν από τον κόλπο της Σούδας τα πολεμικά πλοία στα οποία υπηρετούν.
Οι μαρτυρίες για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ
Ο φίλος του Παντελή, Αναστάσιος Μανουσάκης απαντά και σε όποιες αμφιβολίες μπορεί να εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το απρόκλητο της επίθεσης και τον λόγο που την προκάλεσε τονίζοντας κατηγορηματικά ότι ήταν απρόκλητη.
Η σύζυγος του θύματος, Ρεβέκκα Διαμαντάκη που ήταν παρούσα στο περιστατικό της επίθεσης τονίζει σε όλους τους τόνους ότι «πρέπει να μιλάμε όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας κλείσουν το στόμα».
Πατέρας θύματος: Υψηλά ιστάμενοι προσπάθησαν να «κουκουλώσουν» το θέμα
Ο πατέρας του 37χρονου, Γιώργος Σαπουνάκης κάνει λόγο ότι πολλοί εκ των άνω προσπάθησαν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση και τονίζει πώς αν το μικρόβιο από τα τραύματα στη μύτη πάει στον εγκέφαλο τότε ο γιος του θα πεθάνει.
Οι στρατιωτικοί κατά την μεταφορά τους:
Με πληροφορίες από flashnews.gr/ pronews.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου