Τους γόνους των Λάτση, Μελισσανίδη, Μαρτίνου και Προκοπίου ήθελαν να απαγάγουν



Τους γόνους των Λάτση, Μελισσανίδη, Μαρτίνου και Προκοπίου ήθελαν να απαγάγουν."Επώνυμο" πρόσωπο της κοινωνικής-επιχειρηματικής ζωής της χώρας, ο οποίος είχε την ιδέα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου υποψιάζονται σύμφωνα με πληροφορίες οι διωκτικές αρχές ως τον συντάκτη της λίστας με τους γόνους ισχυρών Ελλήνων τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στο μπλοκ του Πετρακάκου. Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να ακουμπήσουν τον "καθοδηγητή" της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος για την ώρα ζει ζωή χαρισάμενη με τη λύτρα της απαγωγής και σχεδιάζει τις μελλοντικές του κινήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανδρέα Βλάσση στην εφημερίδα Spirto o Γιώργος Πετρακάκος και οι συνεργάτες του είχαν ήδη γράψει στο χαρτί το πλάνο της επόμενης κίνησής τους. Έφτιαξαν μια λίστα με τα παιδιά των κορυφαίων και πιο ισχυρών ελληνικών οικογενειών και αν δεν έπεφταν στα χέρια των διωκτικών Αρχών, ήταν έτοιμοι να κάνουν άνω-κάτω ολόκληρη τη χώρα, χτυπώντας 25 γόνους επιχειρηματιών κι εφοπλιστών με στόχο -τι άλλο;- την αρπαγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους ζάπλουτους γονείς τους. Οι χειρόγραφες σημειώσεις που ανακάλυψαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο μπλοκ του Γιώργου Πετρακάκου, στην αποθήκη-γιάφκα που είχε στήσει στη Λεωφόρο Μαραθώνος 280, στον Μαραθώνα, είχαν σε περίοπτη θέση τα ονόματα των νεαρών κληρονόμων των οικογενειών Λάτση, Μελισσανίδη, Μαρτίνου και Προκοπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πετρακάκος είχε χαρτογραφήσει τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων του και είχε βάλει ιεραρχία στα πρόσωπα που θα έπεφταν στα δίχτυα της αδίστακτης σπείρας. Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν, πως στην περίπτωση του Πάρι Κασιδόκωστα είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία παρακολούθησης των κινήσεών του, για να μπορέσουν να τελειοποιήσουν το σχέδιο απαγωγής και να δώσουν την εντολή εκτέλεσής του.

Μόλις το σημειωματάριο του Πετρακάκου έφτασε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, ξεκίνησε ενδελεχής έρευνα για να ταυτοποιηθεί το άτομο που έγραψε τα ονόματα αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία για το μεγάλο σχέδιο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για έναν «συγγραφέα», ο οποίος και θα αποκαλυφθεί μετά την έκθεση της γραφολογικής εξέτασης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του εξέταζαν την παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς μέσα στα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, υπάρχει καταγεγραμμένος ο ακριβής αριθμός των ανδρών φρουράς του υποψήφιου θύματος, οι ώρες αλλαγής, οι καθημερινές διαδρομές, τα στέκια και οι συνήθειές τους. Οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από το διαδίκτυο για έξι συγκεκριμένα ονόματα γόνων πολύ γνωστών επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Μάλιστα υπάρχουν και λεπτομέρειες και περιγραφή κατόπτευσης του χώρου, που δείχνουν ότι η παρακολούθηση είχε ξεκινήσει. Η δουλειά των συλληφθέντων ήταν άκρως επαγγελματική, αφού εκτός από τις κινήσεις του υποψήφιου θύματος, είχαν προσθέσει στην εξίσωση και πληροφορίες για πιθανή εκπαίδευσή του σε ενδεχόμενη απαγωγή. Αν δηλαδή είχε τη δυνατότητα και την προστασία να αποφύγει μια ξαφνική εισβολή στον δρόμο ή στο αυτοκίνητό του κι αν διέθετε ισχυρό χαρακτήρα για να αντέξει μια δραματική εμπειρία, μέχρι η οικογένειά του να υποκύψει στις
Εκτός από τοις οικογένειες Λάτση, Μαρτίνου, Μελισσανίδη και Προκοπίου, στη μαύρη λίστα υπήρχαν τουλάχιστον 25 ονόματα γνωστών επιχειρηματιών και εφοπλιστών, όπως αυτό του γιου πασίγνωστου εφοπλιστή που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή.


Ο Γιώργος Πετρακάκος και η ομάδα του είχαν στήσει δύο ορμητήρια-γιάφκες στον Μαραθώνα και στον Μώλο Φθιώτιδας, για να μπορούν να ελέγχουν γεωγραφικά ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας, αλλά και να έχουν εναλλακτικές λύσεις στο μόνιμο κρυφτούλι που έπαιζαν όλα αυτά τα χρόνια με τις διωκτικές Αρχές. Η αγροικία στον Μώλο αποτελούσε, σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, το επιχειρησιακό κέντρο για την κεντρική Ελλάδα, από το οποίο εφορμούσαν ο Γ. Πετρακάκος και οι συνεργοί του για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών.

Η γιάφκα στον Μαραθώνα ήταν το κέντρο επιχειρήσεων για τις «αποστολές» στην Αττική. Το σπίτι ενοικιάστηκε στις αρχές του 2014, με πλαστή ταυτότητα από τον Σπύρο Δραβίλλα, οποίος φέρεται να είπε στον ανήξερο ιδιοκτήτη του ακινήτου, ότι θα το χρησιμοποιούσε για αποθήκευση σκαφών αναψυχής.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε και κατάσχεσε από τις δύο γιάφκες τρεις σάκους με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά. Ένα πραγματικό οπλοστάσιο, με δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, ένα MP5, μία χειροβομβίδα, δύο εκτοξευτήρες ρουκετών κι ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. πηγή






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου