Τελική Φάση και Επίδειξη της ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015


Γράφει ο Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε την 9η Οκτ.2015 και στη ΖΕ/Δ’Σ.Στρατού η Εθνική Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2015», με την επίδειξη της τελικής φάσης που διεξήχθη στο πεδίο...

Ασκήσεων ‘’ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ’’. Την Άσκηση παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, που συνοδευόταν από τον Υπουργό Εθν. Αμύνης, κ Παν. Καμένο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τους Αρχηγούς ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ και το σύνολο της Ανωτάτης Στρ. Ηγεσίας της Χώρας. Στο παρατηρητήριο προσήλθαν και αρκετοί Ξένοι Ακόλουθοι Αμύνης (ΑΚΑΜ), διαπιστευμένοι στη Χώρα μας.

Την Άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νικ. Παππάς, η Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Μαρία Κόλλια - Τσαρούχα, ο Βουλευτής Ν. Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης( ΝΔ), ο Περιφερειάρχης ΑΜΑΘ κ. Γεώργιος Παυλίδης, όπως και άλλοι από Αρχές και Φορείς, καθώς και πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές. Από το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, παρευρέθησαν ο Πρόεδρος, .ο Αντιπρόεδρος Ταξχος ε.α Ιωάννης Κουτσαϊμάνης και ο Αντγος ε.α. Νικ. Φωτιάδης, επίτιμος Υδκτής Δ’ΣΣ .

Η άσκηση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού όλα έγιναν υποδειγματικά, σύμφωνα με το υψηλών επιχειρησιακών απαιτήσεων σενάριο στο σύγχρονο πεδίο της μάχης, οι συντονισμοί στις κινήσεις των τμημάτων και η ταυτόχρονη δράση των Αλεξιπτωτιστών ‘’Ελευθέρας Πτώσεως’’ υπήρξαν υποδειγματικές, ο όγκος του πυρός και η ακρίβεια των βολών των επίγειων δυνάμεων, όπως και των αντίστοιχων των σχηματισμών α/φών Πολ. Αεροπορίας και των Ε/Π APATCHE, υπήρξε εντυπωσιακός, αποδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και συνεργασίας μεταξύ των Μονάδων που συμμετείχαν.

Ο Δκτής Δ’ Σ. Στρατού ,Αντγος Ιωσήφ Μαυράκης, ο οποίος ενωρίτερα

είχε υποδεχτεί και καλωσορίσει όλους τους προσκεκλημένους στο παρατηρητήριο, με το πέρας της Άσκησης κάλεσε τον Πρωθυπουργό στο βήμα και του πρόσφερε εθιμοτυπικό δώρο. Ο κ. Πρωθυπουργός ακολούθως δήλωσε εντυπωσιασμένος και φανερά Ικανοποιημένος από την Άσκηση, αλλά και την προσφορά των ΕΔ στην Πατρίδα, ενώ συνεχάρη όλους τους ασκούμενους για την επιτυχία τους και τον επαγγελματισμό τους. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο», ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο με τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία, αντιμετωπίζοντας τεράστια προσφυγικά ρεύματα. Ο πρωθυπουργός κάλεσε μάλιστα όλες τις χώρες -με αιχμή προς την Τουρκία- να μην εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για την ικανοποίηση άλλων συμφερόντων. Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «κάθε βλήμα που χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση έχει πληρωθεί με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού», συμπληρώνοντας ότι ο χώρος των ΕΔ υπήρξε χώρος σκανδάλων και διαφθοράς, αυτά τελείωσαν είπε.«Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Η κυβέρνηση προχωρά στον πλήρη εκσυγχρονισμό όλου του πλέγματος που διέπει τη λειτουργία των ΕΔ, από τα μισθολογικό έως τα εξοπλιστικά». Ήταν, κατά την άποψη μας, μια άριστα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη Εθνική Άσκηση των ΕΔ της Πατρίδος μας. Μας έκαναν ακόμη μια φορά

υπερήφανους όλους, γιατί ότι οι ΕΔ της Χώρας συνεχίζουν να αναβαθμίζουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας τους. Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια όλων των Ελλήνων.

Via
  

www.senaria.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου