Κοιμόταν πλέον σε ξαπλώστρες και έτρωγε από φίλους. Βρέθηκε κρεμασμένος

Κοιμόταν πλέον σε ξαπλώστρες και έτρωγε από φίλους. Βρέθηκε κρεμασμένος
Σοκ στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα από την αυτοκτονία ενός 70χρονου ο οποίος όπως δήλωσαν όσοι τον γνώριζαν δεν άντεξε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει και έδωσε τέλος στην ζωή του.
 Βρέθηκε κρεμασμένος. Ο Νίκος Παπουτσής ζούσε επί πολλά χρόνια στην Αθήνα, μάλιστα διατηρούσε δύο περίπτερα στο Μοναστηράκι. Όμως λόγω της κρίσης αναγκάστηκε να τα κλείσει και από τότε… τον πήρε η κατηφόρα. Σύμφωνα με φίλους του, που τον είδαν το τελευταίο πριν το μοιραίο πρωινό, βράδυ, καθόταν στην παραλία του Αγίου Βασιλείου και έκλαιγε εξαιτίας της μεγάλης απογοήτευσής του.

Ήταν απελπισμένος και υποστήριζε πως κανείς δεν τον βοηθούσε. Τις τελευταίες εβδομάδες έτρωγε χάρη σε φίλους του, ενώ του έδινε φαγητό και ένα γνωστό εστιατόριο της περιοχής, φυσικά, χωρίς να πληρώνει. Όσο για τον ύπνο; Όπως μας είπαν, κοιμόταν σε μία ξαπλώστρα στην παραλία και μάλιστα σε όλο του το σώμα ήταν εμφανή τα σημάδια από τα κουνούπια και τα άλλα έντομα που τον τσιμπούσαν.

Ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε πειράξει κανέναν, ένιωθε όμως μόνος και έτσι φαίνεται πως αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σε όσα τον βασάνιζαν! Δεν άντεχε άλλο να γίνεται βάρος σε φίλους του, ήταν υπερήφανος, δεν μπορούσε να αντέξει πως όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του θα ζούσε έτσι. Θα κοιμόταν στον δρόμο και θα επαιτούσε για φαγητό. Ετσι πήγε σε μία νεοαναγειρόμενη οικοδομή, τύλιξε ένα σχοινί στο λαιμό του και αυτοκτόνησε.


Αύξηση κατά 35% των αυτοκτονιών στην Ελλάδα καταγράφει επιστημονική ομάδα, αποδίδοντας το φαινόμενο στην οικονομική λιτότητα και την αύξηση των ποσοστών ανεργίας. Μάλιστα, οι επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής φάνηκε να επηρέασαν εντονότερα τους άνδρες που έχασαν την δουλειά τους, ενώ αύξηση αυτοκτονιών καταγράφηκε και μεταξύ των ηλικιωμένων συνταξιούχων.Ο δείκτης αυτοκτονιών στην Ελλάδα από 3,37 ανά 100.000 κατοίκους το 2010 αυξήθηκε σε 4,56 ανά 100.000 το 2012. Ενώ την περίοδο 2003 - 2010 ο μέσος δείκτης αυτοκτονιών ήταν 3,35 ανά 100.000, αυξήθηκε σε 4,42 ανά 100.000 κατά τη διετία 2011 - 2012.

Ανάμεσα στα δύο φύλα, χειρότερη αποδείχτηκε η κρίση για τους άνδρες, στους οποίους ο δείκτης αυτοκτονιών από 5,75/100.000 έως το 2010 ανέβηκε στο 7,43/100.000 στη συνέχεια. Στις γυναίκες υπήρξε επίσης αύξηση αυτοκτονιών, αλλά μικρότερη αναλογικά, από 1,17 πριν την κρίση, σε 1,55 μετά.Θα πρέπει να αναφερθεί ότι, ιστορικά τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, προ κρίσης, ήταν πάντα χαμηλά σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, κατά καιρούς έχουν εκφραστεί ορισμένες αντιρρήσεις, ιδίως στην ίδια την Ελλάδα, αναφορικά με τον βαθμό στον οποίο η κρίση όντως ευθύνεται για την αύξηση των αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια.Όμως, οι ερευνητές χαρακτηρίζουν «απροσδόκητες» και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση αυτές τις αμφιβολίες, τονίζοντας, μάλιστα, ότι έχει υποτιμηθεί η γενικότερη επίπτωση της κρίσης και της λιτότητας στην ψυχική και σωματική υγεία των Ελλήνων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου