Ο Θέμης Αλαφούζος προτείνει την κατάργηση των κυριακάτικων εφημερίδων

Ο Θέμης Αλαφούζος προτείνει την κατάργηση των κυριακάτικων εφημερίδων
Νέα δεδομένα και πολυεπίπεδες ζυμώσεις δημιουργεί στον χώρο του Τύπου η λαίλαπα που προκάλεσαν οι δραματικές εξελίξεις του τελευταίου μήνα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Τα μεγάλα εκδοτικά -και όχι μόνο βεβαίως- μαγαζιά αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά το κλείσιμο των τραπεζών αλλά και τα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο της διαφημιστικής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ξεκινήσει έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις, με στόχο την ιχνηλάτηση του τοπίου για τυχόν ανάληψη κοινών αποφάσεων και προώθηση πρωτοβουλιών. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις σχετικές διεργασίες έχει ο Θέμης Αλαφούζος, ο οποίος, ορμώμενος από τα έντονα οικονομικά προβλήματα της «Καθημερινής», έχει προτείνει την κατάργηση των κυριακάτικων φύλλων και την αντικατάστασή τους από σαββατιάτικες εκδόσεις.

Η πρόταση αυτή ισοδυναμεί με μείον ένα φύλλο εβδομαδιαίως για τις καθημερινές εφημερίδες και κατ’ επέκταση πλήρη απαλλαγή από τις αντίστοιχες δαπάνες.

Ωστόσο, εντελώς αρνητικοί στο συγκεκριμένο σενάριο εμφανίστηκαν οι Σταύρος Ψυχάρης του «Βήματος» και το δίδυμο Καραμήτσου - Αναστασιάδη του «Πρώτου Θέματος». Στον αντίποδα, θετική όσον αφορά την πιθανότητα να συζητήσει τη συγκεκριμένη προοπτική είναι η πλευρά Μπόμπολα του «Εθνους», το οποίο, ως γνωστόν, όπως και η «Καθημερινή», κυκλοφορεί σε ημερήσια βάση.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, και πάλι με πρωτοβουλία του Θ. Αλαφούζου, έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο περιστολής των δαπανών για το πακέτο των προσφορών των κυριακάτικων εφημερίδων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου