Επίθεση Βενιζέλου στην κυβέρνηση για διαπραγματεύσεις και ΠΝΠ

Επίθεση Βενιζέλου στην κυβέρνηση για διαπραγματεύσεις και ΠΝΠ
Επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος  στις διαπραγαμτεύσεις με τους δανειστές αλλά και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  για την υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων της στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο Ευ.Βενιζέλος  κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας χαρακτήρισε "υπεύθυνη"  τη στάση της Αυτοδιοίκησης και εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, λέγοντας:

"Εκτιμώ πάρα πολύ την υπεύθυνη στάση της Αυτοδιοίκησης, εκτιμώ το γεγονός πως δηλώσατε ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση θα βοηθήσει το κράτος, την κυβέρνηση, το δημόσιο, την κοινωνία, εάν υπάρχει πραγματικά ανάγκη, αν υπάρχει κίνδυνος πιστωτικού γεγονότος.

Αλλά προφανώς και πρέπει να ξέρετε ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο βαδίζει η χώρα. Αν καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεισφέρει για να βρούμε μια λύση, ή εάν καλείται να θυσιαστεί και αυτή στη λογική της αυτοκτονίας, η οποία δήθεν θα φοβίσει τους εταίρους στη διαπραγμάτευση και η αλήθεια είναι ότι η απάντηση σε αυτό δεν υπάρχει, γιατί η ίδια η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει απάντηση".


Υπερασπιζόμενος την πολιτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε:

"Εμείς είχαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Ο ελληνικός λαός έκανε μια άλλη επιλογή. Ο ελληνικός λαός έχει μια ευθύνη για  αυτά τα οποία συμβαίνουν. Είναι δημότες σας, αλλά είναι και πολίτες οι οποίοι έχουν κάνει μια επιλογή και στο εθνικό επίπεδο σε σχέση με την κυβέρνηση και την προοπτική της χώρας και είναι φορείς διπλής εντολής.

Έχουν δώσει εντολή σε εσάς για τα δημοτικά πράγματα και σε μια κυβέρνηση με ασθενή πλειοψηφία, 41% στον ελληνικό λαό, για τα εθνικά πράγματα. Και θα πρέπει ο κάθε πολίτης να συνειδητοποιήσει ποια ήταν τα πραγματικά διλήμματα τότε και  ποια είναι και τα πραγματικά διλήμματα τώρα. 

Εγώ θα σας πω ότι εμείς θα δικαιωθούμε. Είτε  θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας, κάτι το οποίο θέλουμε, παραδεχόμενοι ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, είτε θα καταστραφεί η χώρα, κάτι το οποίο δεν το θέλουμε. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει".


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου