ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ...



Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τα περίπτερα και τη διακίνηση καπνού, την οποία, εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ. θα στηρίξει ο Δ. Καμμένος, θα κατατεθεί στη Βουλή το προσεχές διάστημα, όπως γνωστοποίησε το Συνδικάτο Επαγγελματιών...

Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής.


Σε εκδήλωση του συνδικάτου, όπως σημειώνεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρός του Γιώργος Δούκας, ανέφερε ότι οι εισπράξεις του κράτους από τα τσιγάρα έχουν μειωθεί δραματικά ενώ αν παταχθεί το λαθρεμπόριο είναι δυνατόν να εισπράξει μέχρι και 5 δισ. ευρώ.


Το 2009 το δημόσιο εισέπραξε περίπου 4 δισ. ευρώ, και το 2014 εισέπραξε κάτω από 2,5 δισ. ευρώ, παρότι το 2009 οι τιμές ήταν μικρότερες. Σήμερα το λαθρεμπόριο - παραεμπόριο κατέχει το 50% του τζίρου. Παράλληλα οι βιομηχανίες για να επιβιώσουν με την πτώση του τζίρου, απέσπασαν με τον τρόπο τους 1,5 δισ. από το μεικτό κέρδος των λιανέμπορων. Το αποτέλεσμα είναι να χάνει πολλά έσοδα ο κλάδος, να κλείνουν καταστήματα, να υπάρχουν αυτοκτονίες, να σύρονται άνθρωποι στα δικαστήρια διότι αδυνατούν να πληρώσουμε ακόμη και τον ΟΑΕΕ στον οποίο χρωστάει ο κλάδος πάνω από 200 εκατ. ευρώ.


Στην εκδήλωση ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Ρεκλείτης είπε ότι η κατάσταση στον κλάδο έχει επιδεινωθεί μετά την επιλογή των καπνοβιομηχανιών να εφαρμόσουν άλλο τρόπο διανομής και διάθεσης των τσιγάρων βγάζοντας έξω τους χονδρέμπορους πρατηριούχους τσιγάρων, οι οποίοι από 150 έμειναν 15 και τα περίπτερα. Το θέμα είναι να τεθεί βιώσιμο ποσοστό κέρδους στη λιανική τιμή. Σήμερα είναι πληθώρα τα κλειστά περίπτερα συνέπεια της κρίσης και των πολιτικών που ακολουθούνται.








Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου