Σήμερα στο ΣτΕ η προσφυγή των κατοίκων για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική

Σήμερα στο ΣτΕ η προσφυγή των κατοίκων για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική

Σήμερα, Τετάρτη, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή κατοίκων κατά της κατασκευής φραγμάτων αποβλήτων σε δύο φυσικά ρέματα.



Στο μεταξύ, συνέντευξη Τύπου, με την οποία ζητούν να τεθεί φρένο στις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική, αποκατάσταση της ήδη βαριά επιβαρυμένης περιοχής, αλλά και επανασχεδιασμό με ήπια ανάπτυξη, που θα ανατρέψει τον μονόδρομο της εργασίας στα μεταλλεία, έδωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού.



Οι επιτροπές αγώνα απαιτούν την παύση κάθε δίωξης των σχεδόν 400 συμπολιτών τους, οι οποίοι διώκονται για διάφορα αδικήματα που σχετίζονται με τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μεταλλεία. Επισημαίνουν μάλιστα ότι «ο αγώνας τους άλλαξε τον τρόπο ζωής τους, φέρνοντάς τους πιο κοντά, αποτελώντας παράδειγμα και για άλλα μέρη στην Ελλάδα».



Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αφορά στην κατασκευή φραγμάτων σε δύο φυσικά ρέματα, προκειμένου η «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ/Eldorado Gold» να δημιουργήσει τέλματα μεταλλευτικών αποβλήτων πάνω στον μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής, κοντά στο ενεργό σεισμικό ρήγμα Στρατωνίου-Βαρβάρας, όπου θα αποτεθούν 148 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων, σύμφωνα με τον Χρήστο Αδαμίδη, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Βόρειας Χαλκιδικής.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου