ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ SIEMENS ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΖΑ

 

egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanos.gr

 

 

            Ο απελθών Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκβιαζόμενος από τη Σιδηρά Κυρία της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με την απειλή της ματαίωσης του πρώτου ταξιδιού του στη Γερμανία - ως Πρωθυπουργός - στις 24 Αυγούστου 2012, υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μόλις ημέρες πριν την επίσημη συνάντησή του στο Βερολίνο με τη γερμανίδα Καγκελάριο. Ήταν τότε, που έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα - μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά (Νόμος 4072/2012).

            Όμως, κύλησε το νερό στο αυλάκι και αισίως φτάσαμε στην 25η Ιανουαρίου 2015. Ημέρα διεξαγωγής των Εθνικών εκλογών που προκάλεσε η μη εκλογή Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από την απελθούσα πλέον Βουλή. Το αποτέλεσμα υπήρξε συντριπτικό για τη ΝΔ του Σαμαρά που υποχώρησε στη δεύτερη θέση της επιλογής του Ελληνικού λαού. Θριαμβευτής, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Και ενώ αναμένουμε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, θα επιχειρήσουμε να βάλουμε από νωρίς στα βαθιά αυτήν την κυβέρνηση. Θα θυμίσουμε την καταγγελία - δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού Δημοσίου - Siemens. Δηλαδή, την ίδια ημέρα (22/8/2012) που ο κ. Στουρνάρας υπέγραφε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δημοσίου με τη Siemens, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωνε στα ΜΜΕ: «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο. Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής και προσθέτει ότι βολεύει τα συνένοχα κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν το κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα. Αυτή η συμφωνία ζημιώνει κατάφορα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα την πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Η κυβερνητική σπουδή, να υπογραφεί η συμφωνία με τη Siemens τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις του τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής».

            Ιδού λοιπόν για τη νέα κυβέρνηση “δόξης πεδίον λαμπρόν”. Γιατί, ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει ούτε μια ημέρα χάρη και δεν μπορεί να επιδείξει την όποια υπομονή - παρ΄ ότι η νέα κυβέρνηση θα το δικαιούταν – από τη στιγμή που του έχουν εξαντληθεί οι αντοχές. Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ πρωτίστως απέτυχαν γιατί τις δεσμεύσεις τους και τις εξαγγελίες τους ως Αξιωματική αντιπολίτευση, τις ξέχασαν τοποθετώντας τες στο χρονοντούλαπο και συντάχθηκαν απόλυτα με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Σε μια μόλις ημέρα ξέχασαν το Ζάππειο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και έγιναν Μνημονιακότεροι των Μνημονιακών.

            Πόσο μάλλον, όταν η αλαζονική πολιτική της Siemens έχει γράψει και αυτόν τον κακέκτυπο εξωδικαστικό συμβιβασμό στα παλαιότερα των υποδημάτων της, μη τηρώντας κανένα από τους συμφωνηθέντες όρους. Όταν ο Πάνος Ξυνής – Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας – λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έδινε Σαμαρική κατεύθυνση στα στελέχη της εταιρείας. Όπως, της αλήστου μνήμης εποχή Χριστοφοράκου, που καλούνταν πριν από τις εκλογές στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Βερελής και Μαντέλης για να μιλήσουν στα στελέχη του. Αλλά βεβαίως, πως θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, όταν ο πρώτος στην τάξη σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά επί εξωτερικών θεμάτων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Παπασταύρου, πρόσφατα παντρεύτηκε την υπεύθυνη Επικοινωνίας της Siemens, Μαρία Αγαλιώτου. 

            Ωστόσο, η άμεση εκπλήρωση της δέσμευσης της αναψηλάφησης της υπόθεσης των χρημάτων που διοχετεύονταν σε πολιτικά πρόσωπα από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, από την νέα κυβέρνηση, είναι επιβεβλημένη και για το πολιτικό της πρεστίζ. Πιο συγκεκριμένα:

            Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στα τέλη του 2014, θέλοντας να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” αν εκπληρώνεται συγκεκριμένος όρος του εξωδικαστικού συμβιβασμού, από την πλευρά της Siemens, που έκανε λόγο για επένδυση στο εργοστάσιο 60 εκατομμυρίων ευρώ και 700 νέων θέσεων εργασίας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον να επισκεφτεί τη Siemens στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Η Siemens δεν τον δέχτηκε και του ζήτησε το αίτημα να σταλεί εγγράφως με ένα fax ή ένα e-mail στη διεύθυνση της επιχείρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, έκανε δεκτό το αίτημα της Siemens και απέστειλε επίσημα αυτό το e-mail. Η απάντηση της Siemens άκρως προσβλητική και απαξιωτική για το κόμμα (τότε) της Αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την εταιρεία. Πάγια όμως, τακτική της επιχείρησής μας είναι να μη συνδιαλέγεται με μεμονωμένα κόμματα ή πολιτικές κινήσεις».

            Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία κατατέθηκαν στα πρακτικά της Βουλής από τον κ. Λαφαζάνη στις 6 Δεκεμβρίου 2014!!

            Όμως, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και δεν είναι το “όποιο κόμμα” ή η “όποια πολιτική κίνηση”. Γι΄ αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, έχει κυριεύσει κρύος ιδρώτας τον Πάνο Ξυνή και τα επιτελικά στελέχη της Siemens. Θα αναμένουμε λοιπόν, τις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα, σε υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

 

 

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου