Επιμένουν τα σενάρια για υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία

Επιμένουν τα σενάρια για υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία

Στη σκιά των γοργών διαδικασιών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και δεδομένου του χρονοδιαγράμματος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επανέρχονται τα σενάρια για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, γεγονός που αποτελεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο για τη ΝΔ, ειδικά λόγω και της ιδιότητάς του ως αντιπροέδρου της ΝΔ.



Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να βάλει τέλος στη σχετική σεναριολογία λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, δηλώνοντας -και στον ίδιο τον Δ.Αβραμόπουλο- ότι η ΝΔ θα συνεχίζει να στηρίζει ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.



Ο ίδιος ο κ. Δήμας τηρεί στάση αναμονής, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του.



Αν και πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν αναμονή έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης, ο Νίκος Βούτσης ουσιαστικά επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Mega το βράδυ της Δευτέρας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά και για τον κ. Αβραμόπουλο μεταξύ άλλων προσώπων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.



Η εκλογή του Δ.Αβραμόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας έχει διπλό στόχο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ: πρώτον θα σηματοδοτούσε έναν ιστορικό πολιτικό συμβιβασμό, που θα εισήγαγε τη χώρα σε μια νέα ιστορική περίοδο και θα ενίσχυε την αναγκαία για την χώρα πολιτική ενότητα, και δεύτερον θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να ορίσει δικό της επίτροπο στην ΕΕ.



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, που ρωτήθηκε σχετικά ως κυβερνητικός εταίρος, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ότι το θέμα της υποψηφιότητας για την Προεδρία βρίσκεται υπό συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και σύντομα θα υπάρξει κατάληξη.



Ερωτηθείς σχετικά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Είπαμε ότι αυτή την κουβέντα μπορούμε να την ξανακάνουμε με την Αλέξη Τσίπρα. Κάναμε μια πρώτη κουβέντα και είπαμε ότι θα είναι καλό να την ξανακάνουμε. Εχουμε μερικές μέρες και μετά μπορούμε να αποφασίσουμε».



«Λάδι στη φωτιά» των σεναρίων ρίχνει και το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του επιτρόπου Αβραμόπουλου» και υπότιτλο «Το όνομα του αναφέρεται για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας».



Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι, σύμφωνα με πολιτικούς υπολογισμούς για τη μετεκλογική κατάσταση στην Ελλάδα, υπάρχουν αναφορές για πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τον Φεβρουάριο, όταν το ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι σε θέση να προχωρήσει στη διαδικασία προεδρικής εκλογής, επισημαίνεται.



Αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί δημοσίως -μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά- αυτή τη φήμη, χαρακτηρίζοντάς την «αβάσιμη», το σενάριο αυτό θεωρείται πιθανό, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Σημειώνεται, επιπλέον ότι στην Αθήνα πολιτικοί αναλυτές που βρίσκονται κοντά στη «σχολή σκέψης» Αβραμόπουλου επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται ήδη στην «κούρσα». Άλλες πηγές σημειώνουν ότι ο ίδιος ο επίτροπος το έχει αφήσει να εννοηθεί εδώ και εβδομάδες.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συνεγχάρη από νωρίς τηλεφωνικά τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συγχαρητήριο τηλεφώνημα έκανε και στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου