Εξαρθρώθηκε ελληνοβουλγαρική σπείρα που έκλεβε φορτηγά

Εξαρθρώθηκε ελληνοβουλγαρική σπείρα που έκλεβε φορτηγά

Από τον Μάιο του 2013 δρούσε μια πολυμελής εγκληματική οργάνωση Ελλήνων και Βουλγάρων κακοποιών που είχαν αρπάξει τουλάχιστον 37 τετραξονικά φορτηγά αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ από επιχειρήσεις σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ έκλεβαν ακόμη μεγάλες ποσότητες καυσίμων, εργαλεία και υλικά.







Ως «εγκέφαλος» της σπείρας κατηγορείται ένας 32χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη μαζί με άλλους επτά ομοεθνείς του και τρεις Έλληνες ηλικίας από 32 ως 60 χρόνων, ενώ άλλοι τρεις Βούλγαροι που δεν συνελήφθησαν κατηγορούνται για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση. Όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.



Τα μέλη της σπείρας δρούσαν νυχτερινές ώρες σε επιχειρήσεις, λατομεία και εργοτάξια όπου εντόπιζαν τα φορτηγά και έκαναν κατόπτευση του χώρου. Στη συνέχεια, τα έκλεβαν και τα μετέφεραν στα κρησφύγετά τους με προπομπούς Ι.Χ. αυτοκίνητα. Με τον τρόπο αυτό άρπαξαν εννέα φορτηγά από την περιοχή των Σερρών, επτά από την Χαλκιδική, από πέντε σε Καβάλα, Κιλκίς και Πέλλα και από τρία σε Ημαθία και Θεσσαλονίκη.



Μόνο σε μια περίπτωση, στις 13 Νοεμβρίου, έκλεψαν από ένα λατομείο σε χωριό της Χαλκιδικής δυο φορτηγά και ένα βυτίο που περιείχε 3.000 λίτρα πετρελαίου, ενώ άντλησαν και 1.600 λίτρα ορυκτέλαιου και άρπαξαν διάφορα μηχανήματα και εργαλεία της επιχείρησης συνολικής αξίας 198.000 ευρώ! Σε άλλη περίπτωση, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, έκλεψαν ένα φορτηγό και ένα μηχάνημα έργων από μια χωματουργική εταιρεία σε χωριό του Κιλκίς, τα οποία εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ «ρούφηξαν» ποσότητα πετρελαίου και έκλεψαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.



Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των μελών της οργάνωσης, κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, διάφορα κλειδιά και μπαταρίες φορτηγών και οχημάτων, ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου με 15 φυσίγγια στον γεμιστήρα, κροτίδες, μια φιάλη οξυγόνου, οκτώ Ι.Χ. αυτοκίνητα από τα οποία τα επτά με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας,

ένα ζευγάρι βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, δοχεία με ποσότητες πετρελαίου και μικροποσότητες ναρκωτικών.



Σε βάρος ενός 47χρονου μέλους της οργάνωσης, εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης 27 ετών και 6 μηνών για διακίνηση παράνομων μεταναστών, ενώ σε βάρος ενός 32χρονου ηγετικού μέλους της εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με πολύμηνη ποινή φυλάκισης για κλοπές. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί πλήρως η δομή της σπείρας και η τυχόν συμμετοχή των μελών της και σε άλλες κλοπές.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου