Αυτές είναι οι μετοχές που καλπάζουν από την πτώση του πετρελαίου



Η ισχυρή πτώση σε χαμηλό 5ετίας για τις τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚ ότι δεν θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, σημαίνει χαμηλή τιμή καυσίμων, άρα κέρδη για κάποιες εταιρείες. Εταιρείες που έχουν σχέση με μεταφορές, είτε πρόκειται για αέριες, θαλάσσιες ή δια ξηράς, σημειώνουν ισχυρά κέρδη, με φόντο την τιμή του αργού, που βρίσκεται κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Τα ισχυρότερα κέρδη σημειώνουν οι αεροπορικές εταιρείες, στις οποίες ένα μεγάλο μέρος του κόστους λειτουργίας τους πηγαίνει στα καύσιμα. Μόνο το 2013 οι αμερικανικές μεταφορικές εταιρείες ξόδεψαν περί τα 48,20 δισ. δολάρια σε καύσιμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ.

Με μειωμένο το κόστος καυσίμων, οι μετοχές των αερογραμμών σημειώνουν ισχυρά κέρδη. JetBlue, American Airlines, Southwest και Delta σημειώνουν άνοδο, άνω του 5% ενώ η United Continental είναι ο μεγάλος νικητής, με κέρδη ημέρας άνω του 8%.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας, Carnival και Royal Caribbean καταγράφουν επίσης κέρδη ύψους 55, ενώ η Norwegian Cruise Line ενισχύθηκε 4%.

Αλλά και οι μεταφορικές εταιρείες (delivery), σημειώνουν άνοδο με την FedEx να καταγράφει κέρδη 1,8% ενώ η UPS πραγματοποιεί άλμα 2,8%. πηγη






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου