Σκουρλέτης: Η σταθερότητα περνά μέσα από τις κάλπες

Σκουρλέτης: Η σταθερότητα περνά μέσα από τις κάλπες

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για ομαδικές απολύσεις που έρχονται, παράταση του ΕΝΦΙΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αντιφατικότητα - «Ερήμην της κοινωνίας δεν μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ



Να μην επικαλείται ως αιτία των προβλημάτων τις θέσεις του αντιπάλου κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας ότι «μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια μνημονίου που έχουμε υποστεί τα μύρια όσα έρχονται και μας λένε, κοιτάξτε να δείτε και πάλι ευθύνεται η αντιπολίτευση, όχι γιατί εφαρμόστηκε το πρόγραμμά της, αλλά γιατί εφαρμόσαμε εμείς το πρόγραμμά μας».







«Δεν μπορεί ξαφνικά μετά από δύο και πλέον χρόνια διακυβέρνησης Σαμαρά- ας αφήσουμε τα υπόλοιπα- να γυρνάμε και να είναι η κατάσταση στο 2012. Τι κάνανε μια τρύπα στο νερό όπου το μόνο αποτέλεσμά της ήταν να προστεθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, να υπάρξουν λουκέτα και να μεταναστεύσουν κάποιοι άλλοι;» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ.



Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιφατικότητα και σημείωσε: «Ακούσαμε για μονομερείς ενέργειες που θα κάνουμε στο επίπεδο των φοροελαφρύνσεων, στο επίπεδο της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, στο επίπεδο της φορολογίας. Και αυτά ποτέ δεν έχουν γίνει. Και στη συνέχεια βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει για την έξοδο από το μνημόνιο. Χθες, η κ. Βούλτεψη λέει ότι έξοδος από το μνημόνιο χωρίς τη συναίνεση της τρόικας δεν υπάρχει. Ας αποφασίσουν. Δεν μπορεί, λοιπόν, να υλοποιήσεις ένα σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο εάν δεν το υποστηρίζεις στην πράξη, αν υλοποιείς όλους τους εφαρμοστικούς νόμους».



Ο ίδιος ανέφερε ότι «δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση. Με ευθύνη της κυβέρνησης έχουμε οδηγηθεί σε μια σχιζοφρενική κατάσταση, και να είμαστε στο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα να τα συζητάμε και να είμαστε σε φάση αξιολόγησης και συζήτησης και νέα μέτρα... Το νέο μισθολόγιο, το ασφαλιστικό είναι μπροστά μας. Οι ομαδικές απολύσεις είναι μπροστά μας. Η αντεργατική νομοθεσία για το λοκ άουτ είναι μπροστά μας. Η παράταση του ΕΝΦΙΑ που ήταν προσωρινός νόμος είναι μπροστά μας. Η παράταση του έκτακτου φόρου αλληλεγγύης είναι και για τον επόμενο χρόνο. Όλα αυτά είναι νέα μέτρα».



Διερωτώμενος, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε: «Τι είναι αυτή η έννοια της αστάθειας και της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ανασφάλειας; Υπήρξαν ως στοιχεία τα προηγούμενα χρόνια; Υπήρξε κανείς στην Ελλάδα που να αισθάνθηκε ασφαλής με τη δουλειά του, το εισόδημά του; Υπήρχε καμιά θετική προοπτική; Δεν ήταν μια διαρκής κατάσταση κοινωνικής ανωμαλίας; Το εθνικό συμφέρον, αν δεν εμπεριέχει την έννοια του συμφέροντος των πολλών και του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας είναι κενό γράμμα».



Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πάλι εκλογές, τονίζοντας: «Ερήμην της κοινωνίας δεν μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση, ας το καταλάβει. Θέλει να συνεχίσει τον δρόμο της Μέρκελ, του μνημονίου και της κοινωνικής ισοπέδωσης. Δεν γίνεται. Την έξοδο από το μνημόνιο δεν μπορεί να την εγγυηθεί η ΝΔ. Την έξοδο από το μνημόνιο θα την χαράξει ο ελληνικός λαός μέσα από την ψήφο του. Η σταθερότητα, λοιπόν, περνάει μέσα από τις κάλπες. Με αργά, σταθερά βήματα για μια ισχυρή κυβέρνηση».





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου