Διάλογο για την αξιολόγηση ζητεί η ΚΕΔΕ

Διάλογο για την αξιολόγηση ζητεί η ΚΕΔΕ

Τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με κριτήρια διαφορετικά από αυτά που όριζε το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου αρνήθηκε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.



Με τα κριτήρια που ορίζονται από το νομοθέτημα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τάχθηκαν ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, επανεκλεγέντες και οι δυο στους δήμους Αμφιλοχίας και Νεάπολης-Συκεών αντίστοιχα.



Σύμφωνα με το ψήφισμα που εγκρίθηκε, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας δηλώνει ότι δεν δέχεται «τον επανέλεγχο - επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν με βάση τις διατάξεις μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου κατά το χρονικό διάστημα που αυτές έγιναν».



Συγχρόνως, στην απόφαση τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν φέρουν «ουδεμία ευθύνη για ενέργειες αρμοδίων οργάνων ή υπηρεσιακών συμβουλίων για τη μετατροπή συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και ως εκ τούτου δεν συμφωνούμε στο να υποστούν, δέκα και δεκαπέντε χρόνια μετά, τις όποιες συνέπειες οι εργαζόμενοι».



Γι αυτό και το ΔΣ ζητά «την προσωρινή αναστολή των ελέγχων μέχρις ότου ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση με σαφήνεια, το περιεχόμενό τους, με βάση την πρότασή μας» και ζητά άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, η ΚΕΔΕ επανέρχεται στην πρότασή της και ζητά «την ενεργοποίηση τριμερούς διαλόγου μεταξύ υπουργείου - ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην επιλογή κοινά αποδεκτού και αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου