ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ...



Η Μπουρκίνα Φάσο φλέγεται. Εικόνες χάους στους δρόμους μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις των πολιτών, που ξεσηκώθηκαν εναντίον του καθεστώτος του Μπλεζ Κομπαορέ, ενός εκ των ισχυρών ανδρών της Δυτικής Αφρικής που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 27 χρόνια...





Διαδηλωτές μπήκαν στο κοινοβούλιο της χώρας, πυρπολώντας το, ενώ στους δρόμους διεξάγονται μάχες με την αστυνομία, που κάνει χρήση δακρυγόνων και σφαιρών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρεις νεκροί.























Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, μετά από μία ημέρα χάους στη χώρα, ανακοίνωσε τη διάλυση της εθνοσυνέλευσης και τη δημιουργία μιας εθνικής μεταβατικής κυβέρνησης για 12 μήνες.



















Με τη χώρα βυθισμένη στο χάος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ματαίωσε την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου που προβλέπει την αναθεώρηση του Συντάγματος και επιτρέπει στον πρόεδρο να ανανεώσει τη θητεία του, γεγονός που πυροδότησε την οργή των διαδηλωτών, και απηύθυνε έκκληση για «ηρεμία και αυτοσυγκράτηση».















Παρίσι και Ουάσιγκτον, σημαντικοί εταίροι της Μπουρκίνα Φάσο, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις. Για το καθεστώς, που κυβερνά την χώρα από το πραξικόπημα του 1987, πρόκειται για την σοβαρότερη κρίση μετά την ανταρσία του 2011.



Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν αναμένεται να στείλει έναν απεσταλμένο στη Μπουρκίνα Φάσο προκειμένου να συμβάλει στις προσπάθειες για να τερματιστούν οι ταραχές.















Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου