Ο υποψήφιος Επίτροπος Κεφαλαιαγορών ήταν… όμηρος σε τρένο με ένα τραπεζίτη

Ο υποψήφιος Επίτροπος Κεφαλαιαγορών ήταν… όμηρος σε τρένο με ένα τραπεζίτη

Ο κ. Χιλ δεν άφησε την καλύτερη εντύπωση, καθώς είναι ασαφής, ειρωνικός, δεν απάντησε σε τίποτα, ενώ ήταν και απληροφόρητος για βασικά θέματα της Ευρώπης



Πολύ σκληρές ερωτήσεις δέχθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Νομισματικών Υποθέσεων ο υποψήφιος Επίτροπος για θέματα Κεφαλαιαγορών και Ένωσης Τζόναθαν Χιλ, λόγω της καταγωγής του από τη Βρετανία και εξαιτίας των μετοχών που είχε σε εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.



Αρκετοί Ευρωβουλευτές τον ρώτησαν πώς γίνεται ένας λομπίστας των τραπεζών και του City του Λονδίνου να μπορέσει να επιβάλλει κανόνες που θα διαφυλάσσουν το συμφέρον όλων των χωρών-μελών, την ίδια ώρα που η χώρα του αντιδρά στις περισσότερες κινήσεις προς την ενοποίηση των κανονισμών των κεφαλαιαγορών.



Ο κ. Χιλ δεν άφησε και την καλύτερη εντύπωση, καθώς, όπως μας αναφέρουν στελέχη των Βρυξελλών, είναι ασαφής, ειρωνικός, δεν απάντησε σε τίποτα, ενώ ήταν και απληροφόρητος για βασικά θέματα της Ευρώπης. Χαρακτηριστικά, όταν τον ρώτησαν τι άποψη έχει για έκδοση ευρωομολόγου απάντησε: «Δεν έχω καμία πληροφόρηση». Μάλιστα, αρκετές φορές οι ευρωβουλευτές χαμογελούσαν με τις απαντήσεις, καθώς ήταν εκτός θέματος. Αυτό που σχολιάστηκε αρκετά ήταν το... τρεμάμενο χέρι του. Έτρεμε τόσο πολύ, που το σχολίαζαν δύο ευρωβουλευτές που κάθονταν στην τρίτη σειρά. Άγχος, όπως αναφέρουν, είναι υπερβολικό να είχε και έχουν αρχίσει άλλους είδους σενάρια να κυκλοφορούν…



Επίσης, δέχθηκε πιέσεις να απαντήσει αν έχει συναντηθεί με κάποιους τραπεζικούς ομίλους της Βρετανίας ή των ΗΠΑ, όπως η Goldman Sachs, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα να αναλάβει το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, καθώς αρκετοί ήταν οι μάρτυρες που ανέφεραν κρυφές συναντήσεις. Εκείνος απάντησε «όχι», τα αρνήθηκε όλα και μάλιστα ανέφερε ότι ίσως κάποιοι αναφέρονται σε μία συνάντηση - ομηρία που είχε σε ένα τρένο! Όσο, λοιπόν, ήταν στο τρένο και γύριζε στο Λονδίνο από τις Βρυξέλλες διάβαζε αμέριμνος και ξαφνικά τον πλησίασε ένας κύριος. Ήταν τραπεζίτης γνωστού ομίλου. Τον κράτησε όμηρο, «ήμουν όμηρος», όπως αναφέρει και του μετέφερε τα αιτήματά του και ρωτούσε τι θα κάνει.



Παρά τις ασάφειες, τόνισε ότι είναι υπερ τις εφαρμογής ενιαίων κανονισμών τις κεφαλαιαγορές, καθώς «φέρνει αρμονία», αλλά και ελέγχων. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ακόμα και αν κάποια δεν τα θέλουν στη Βρετανία ο νόμος είναι νόμος και ότι έχει ψηφιστεί δεν μπορεί να μην εφαρμόζεται, αναφερόμενος στο βασικό ευρωπαϊκό λογαριασμό, όπου όλες οι τράπεζες της ΕΕ θα «ανοίγουν» στους πολίτης της Ένωσης σαν ήταν στην ίδια χώρα από το 2015. Σχετικά με την ελεύθερη ροή κεφαλαίων ο κ. Χιλ τάχθηκε υπέρ και ανέφερε ότι θα κάνει τα πάντα για να άρει τα εμπόδια της διακίνησης. Ωστόσο, αρνήθηκε να αναφέρει λεπτομέρειες και υποστήριξε ότι κάποιοι κανόνες ίσως να χρειάζονται αναθεώρηση.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου