Η ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ...



Η πόρτα για συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα θα είναι ανοιχτή κατά την προσεχή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν-χίε, η οποία επιδιώκει να ξεκινήσει η διαδικασία για την επανένωση της κορεατικής χερσονήσου.





Ωστόσο η Παρκ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να επιδείξει ότι πραγματικά επιθυμεί τη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου και να «είναι ανοιχτή στις συζητήσεις» σχετικά με τις προτάσεις της Νότιας Κορέας, οι οποίες στόχο έχουν τον τερματισμό του 10ετούς αδιεξόδου.



Στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πρόκειται να παραστεί ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Σου Γιονγκ, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που θα συμμετάσχει τα τελευταία 15 χρόνια.



«Εάν η ευκαιρία προκύψει και έχουν πραγματικά την ευκαιρία να απαντήσουν και να δεχτούν την προσφορά μας για επαφές υψηλού επιπέδου και διάλογο, νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν θετικό», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Παρκ. «Εάν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μας είναι επίσης σε θέση να συμμετάσχουν σε αυτόν τον διάλογο για το συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι τέτοιο θα ήταν επίσης θετικό», πρόσθεσε.










Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου