Στην Αθήνα για επενδύσεις ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού Fujian

Στην Αθήνα για επενδύσεις ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού Fujian

Η παρουσία του ιδίου του προέδρου της εταιρείας-κολοσσού Fujian Shipbuilding Industry Group στην Αθήνα, καταδεικνύει το μέγεθος του ενδιαφέροντος.



Ο πρόεδρος του εν λόγω ομίλου Zhao Jinjie, βρίσκεται στην Αθήνα, όπου και πραγματοποιεί σειρά επαφών με ελληνικές εταιρείες. Όπως αναφέρει το Έθνος, αυτό που αναζητεί είναι οι δυνατότητες συνεργασίας με ελληνικά ναυπηγεία και ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού.



Την Πέμπτη συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Παναγιώτη Μίχαλο, με κύριο αντικείμενο συζήτησης τη διερεύνηση της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.



Ο κ. Jinjie τόνισε ότι η εταιρεία του επιθυμεί να διερευνήσει δυνατότητες συνεργασίας με ελληνικά ναυπηγεία, καθώς επίσης και με ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού. Αναφέρθηκε στη συνεργασία του με ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας μας και επισήμανε την υψηλή ζήτηση, από την πλευρά κινεζικών ομίλων, για εξειδικευμένο προσωπικό με την απαραίτητη τεχνογνωσία στον ναυπηγοεπισκευαστικό και ευρύτερα στον ναυτιλιακό κλάδο.



Από την πλευρά του ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι οι Ελληνες επαγγελματίες του κλάδου χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης και συμφώνησε ότι ένας από τους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είναι ο ναυπηγοεπισκευαστικός.



Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι Ελληνες πλοιοκτήτες αποτελούν τους σημαντικότερους πελάτες των κινεζικών ναυπηγείων, καθώς πάνω από 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται υπό κατασκευή αυτήν την περίοδο στην Κίνα.



Θεωρώντας ως βάση αυτή τη συνεργασία, ο κ.Μίχαλος έκανε λόγο για τους προτεινόμενους τρόπους προώθησής της. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αξιοποίηση της χρηματοδότησης που προσφέρουν τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στους Έλληνες πλοιοκτήτες για εργασίες που υλοποιούνται όχι μόνο στην Κίνα αλλά και στα ελληνικά ναυπηγεία. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην πρόταση της ελληνικής πλευράς να προστεθεί στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και εξειδικευμένο μνημόνιο συνεργασίας σχετικά με τα κινεζικά ναυπηγεία και τους Έλληνες προμηθευτές εξοπλισμού.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου