Γερμανία, χρυσός και Ευρώπη

Δημοσιεύθηκε στο thrakinews.gr και το αναδημοσιεύουμε. Διαβάστε το ή ξαναδιαβάστε το όσοι το είδατε ήδη εκεί και θα διαπιστώσετε πως είναι  εύκολο το συμπέρασμα από όσα γράφονται στο κείμενο της ανάρτησης από την Businessinsider.com,με... περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες τη μέρα απ΄ όλο τον κόσμο! Δική μου πάντως άποψη είναι ότι: Έμαθαν πως (...xxx...) Πλακώσανε κι οι γύφτοι!!! 
Θανάσης Ζωγράφος

Ένα περίεργο και ταυτόχρονα ενδιαφέρον δημοσίευμα αναρτήθηκε στις 6/11 στην Businessinsider.com, μια από τις πιο γνωστές οικονομικές ιστοσελίδες με περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες τη μέρα απ΄ όλο τον κόσμο.
Το δημοσίευμα αφορά την τελευταία συνάντηση των G20 και τον χρυσό της...
Γερμανίας. Τίτλος του «Απελπισμένο το G20 ζήτησε από την Γερμανία να δεσμεύσει τον χρυσό της για το ταμείο διάσωσης EFSF και η Γερμανία είπε ΟΧΙ». Σύμφωνα με αυτό η υπεροψία των ηγετών του G20 και των Υπουργών Οικονομικών δέχθηκε πλήγμα, καθώς στην συζήτηση για δέσμευση του χρυσού της Γερμανίας με σκοπό να ενισχύσει το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας και των άλλων PIIGS καθώς και το EFSF, συνάντησαν κατηγορηματική άρνηση. Εκπρόσωπος της Bundesbank φέρεται να δήλωσε ότι «γνωρίζουμε το σχέδιο αυτό και το απορρίπτουμε». Παρά την αντίθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, το θέμα θα συζητηθεί στην συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών του Eurogroup. Ο συντάκτης αναφέρει ότι παρά το βλακώδες της συζήτησης για κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί, η πρόταση αναδεικνύει την απελπισία στην οποία βρίσκονται οι G20 και οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι ο χρυσός είναι χρήμα και παράλληλα αργά ή γρήγορα μια από αυτές τις προτάσεις θα κάνουν την Γερμανία να καταλάβει ότι η ΟΝΕ είναι μια χαμένη υπόθεση.

Το ενδιαφέρον για μας έγκειται όσον αφορά την Ευρωπαϊκή προοπτική αλλά και όσον αφορά την αξία του χρυσού. Για το πρώτο βλέπουμε διαρκώς ότι η Ευρωζώνη δέχεται συνεχή πλήγματα από το εξωτερικό και το εσωτερικό και δείχνει αδύναμη να τα αντιμετωπίσει. Από έξω ο ανταγωνισμός και από μέσα οι εθνικισμοί βάλλουν ένα οικοδόμημα ψηλό ( ενιαίο αποτελεί μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη ) αλλά ατελές, χωρίς ολοκληρωμένες δομές και ισχυρές βάσεις. Σαν χώρα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την στρατηγική μας καθώς το οικοδόμημα είτε θα ολοκληρωθεί σύντομα είτε θα διαλυθεί και θα διαμορφωθούν νέοι συσχετισμοί. Ούτως ή άλλως είμαστε με το ένα πόδι απέξω καθώς δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που ζητούν επιστροφή στην δραχμή, ενώ είναι πολλοί οι Ευρωπαίοι που θέλουν να τους αδειάσουμε την γωνιά.

Όσον αφορά τον χρυσό, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η Γερμανία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο ιδιοκτήτη χρυσού στον κόσμο ( μετά τις ΗΠΑ ) διαθέτοντας 3.750 τόνους χρυσού αξίας περίπου 220 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Η κάθετη άρνηση της να διαθέσει έστω και μέρος από αυτόν για την διάσωση της Ευρωζώνης δείχνει ότι όχι μόνο το ευρώ είναι πάνω από την Ελλάδα όπως πρόσφατα ακούσαμε, αλλά και ο χρυσός είναι πάνω από το ευρώ. Το περίεργο είναι ότι η Γερμανία που συσσωρεύει χρυσό χωρίς η ίδια να παράγει, φέρεται να σχετίζεται με κινήσεις κατά της εξόρυξης χρυσού σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα η ίδια ανακάλυψε κοίτασμα χρυσού στο Βραδεμβούργο και προχωράει άμεσα στην επένδυση ( παρότι το κοίτασμα βρίσκεται σε βάθος 1.300 μέτρων ) 750 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας 2.000 θέσεις εργασίας με σκοπό την εξόρυξη των κοιτασμάτων αξίας 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το επίμαχο δημοσίευμα
http://thrakinews.gr Βουκουρεσλής Μανόλης

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου